Review: Skil 1480 AD multitool

Multitools zijn er in vele soorten en maten en staan vooral bekend om hun veelzijdigheid. Zo kun je met de meeste apparaten zagen, slijpen, schuren en schrapen. Dit maakt een multitool tot een veelzijdig stuk gereedschap.Vandaag gaan we één van deze machines; de Skil 1480 AD onder de loep nemen om te kijken hoe deze multitool het er vanaf brengt.

Unboxing

De Skil 1480 AD wordt standaard geleverd met:

 • Skil 1480 multitool
 • Koffer
 • Diepte aanslag
 • Zijhandgreep
 • Drie zaagbladen
 • Flexibel schraapblad
 • Stijf schraapblad
 • Schuurzool
 • Schuurpapier
 • Stofzuiger adapter

Je hebt hierdoor meteen een complete set waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Vooral het feit dat de machine wordt geleverd in een koffer vonden wij een groot pluspunt. Lang niet al het elektronisch gereedschap wordt tegenwoordig geleverd in een koffer wat jammer is want een goede koffer is het behoud van je machine.

Naast de meegeleverde accessoires is de 1480AD voorzien van een Starlock systeem waardoor deze compatibel is met ruim verkrijgbare OIS en basic Starlock accessoires van verschillende merken.

Eerste bevindingen

Wat bij het openen van de koffer direct opvalt is de stevigheid van de machine. De machine voelt degelijk aan en is op het eerste oog goed afgewerkt. Meestal leveren “goedkopere” machines in op de bouwkwaliteit maar dit is bij de Skil 1480 AD gelukkig niet het geval. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de koffer waarin het apparaat geleverd wordt wat plastic aan voelt maar dit kunnen we de van de machine zeker niet zeggen.

Eerste keer gebruiken

Als je de machine voor de eerste keer gaat gebruiken hoef je niet veel handelingen te verrichten. Het is slechts een kwestie van de zijhandgreep erop draaien en het zaagblad monteren waarna je direct aan de slag kunt.

Specificaties

Dan de specificaties. De 300 watt motor levert voldoende kracht om iedere huis, tuin en keuken klus aan te kunnen. Ook de fanatiekere klusser die wat hogere eisen stelt aan zijn elektronische gereedschap zal aan de Skil 1480 AD een goede machine hebben die kan worden gebruikt voor de meeste klussen.

Ben je echter een professionele klusser of vakman die vaak werkt met dikkere materialen werkt dan zal de Skil 1480 AD waarschijnlijk te licht zijn en zal je opzoek moeten gaan naar een wat zwaardere machine die meer geschikt is voor zeer intensief gebruik.

De klus

Na het zorgvuldig bestuderen is het tijd om de multitool te onderwerpen aan een kleine gebruikerstest. In deze test gebruiken we de multitool voor het uitzagen en schuren van een aantal kleine hoeken in een 12mm dikke MDF plaat.

In de praktijk blijkt de multitool zijn werk goed te doen. Zonder enige moeite zaagt hij feilloos de hoeken uit de plaat en met de meegeleverde schuurzool konden we de hoeken nog even netjes opschuren. Nu is MDF redelijk zacht materiaal dus hadden we hier ook weinig problemen verwacht.

Wel hadden we het idee dat de meegeleverde zaagjes snel bot werden want al na vijf keer gezaagd te hebben merkte we dat de machine wat harder moest werken om door het hout heen te gaan. Dit is wat ons betreft nog een puntje van aandacht.

Zijn er dan ook minpunten?

Ja die zijn er maar gelukkig niet veel. Belangrijkste minpunt is voor ons het ontbreken van een goede beveiliging. Tijdens de test is het meerdere keren voorgekomen dat de machine begon te lopen door het neerleggen op zijn rug. Nu hoor je de machine natuurlijk niet op zijn rug te leggen maar als je druk aan het klussen bent zal dit in de praktijk toch regelmatig gebeuren met alle mogelijke gevolgen van dien. Verder mag bij een nieuwe versie wat ons betreft de koffer en meegeleverde zaagjes nog een kleine upgrade krijgen maar dat is het dan ook wel.

Prijs- kwaliteit verhouding

En dan misschien wel hetgeen waar we het meest enthousiast over zijn; de prijs-kwaliteit verhouding. Met een consumentenprijs van € 89,95 koop je wat ons betreft een degelijke en goede machine tegen een eerlijke prijs. En ja er zijn goedkopere alternatieve maar of die kunnen voldoen aan de bouw kwaliteit van de Skil 1480 AD is nog maar de vraag.

Conclusie Skil 1480 AD multitool

Met de 1480 AD heeft Skil een goede machine op de markt gezet die de consument vooral waar voor zijn geld geeft. Een goede machine tegen een eerlijke prijs. Natuurlijk zijn er nog een paar kleine verbeterpuntjes maar met een consumentenprijs van onder de € 100,- heeft Skil met de komst 1480 AD wat ons betreft een hele goede zet gedaan.

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Stevigheid
 • Meegeleverde accessoires
 • Handige koffer

THE BAD

 • Ontbreken van beveiliging
 • Kwaliteit meegeleverde accessoires

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.