Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Savage Gear Water Wolf HD (Onderwatercamera)

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Opent een nieuwe wereld
 • Prachtige beelden
 • Gemakkelijke montage

THE BAD

 • Camera mag kleiner/lichter

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe zo’n keiharde aanbeet van een snoek er onderwater uitziet?! De Water Wolf HD van Savage Gear maakt dat nu mogelijk!

Het komt altijd onverwacht, die aanbeet. In de vorm van een ram op de hengel of het plots horen zingen van je beetmelder. Het startsein van het begin van de dril en misschien wel jouw droomvis! Maar wat als ik je nu vertel dat er snoeken en snoekbaarzen zijn die minuten lang het kunstaas eerst volgen. Of roofvissen die doodleuk bij je aasvissen gewoon even gaan liggen en vervolgens totaal links laten liggen? Echt het is waar! En het mooie is dat ik je het sinds ook kort ook kan laten zien! Welkom in de wonder wereld van de Savage Gear Water Wolf HD.

Savage Gear

Savage Gear is een uniek merk voor de roofvisser. Ze richten zich met name op de roofvissen zoals de Snoek, Baars en Snoekbaars.  Er wordt hard aan de weg getimmerd om zich van de andere grote merken te onderscheiden door innovatief te zijn met gadgets zoals de Water Wolf, maar ook door het maken van 3D scans. Deze scans zijn van diverse prooivissen die vervolgens worden voorzien van een baanbrekend “line thru systeem.” Dit voorkomt dat de snoek het gewicht van het kunstaas kan gebruiken om zich los te maken. Behalve deze gave tools kun je ook terecht voor kleding, wheels, hengels en noem het maar op. Deze review duiken we verder in de Water Wolf

Unboxing

 

De Water Wolf wordt in een simpele verpakking geleverd zonder bijzonderheden. Op de achterkant vind je de specificaties. In de verpakking vind je uiteraard de camera, drie verschillende gewichten, een bevestigingsstangetje van staal met plastic montagebuisjes, het drijflichaam, de USB kabelen de handleiding (niet in het Nederlands).

 

In deze handleidingen wordt beschreven hoe je de camera monteert, aanzet en hoe je de opgenomen beelden kunt uploaden en afspelen op je computer/telefoon. Heb je geen zin om dit te lezen, dan hebben ze gelukkig ook een tof filmpje gemaakt.

Inhoud verpakking

 • De Camera
 • Gewichten  (6, 9 en 12 gram)
 • Bevestiging onderdeel
 • Drijflichaam
 • USB kabel
 • Beschermhoes

Specificaties

 • Gewicht 66 gram en 12 cm lang
 • Groothoeklens (120° x 90°)
 • Opnames in full HD
 • Waterdicht (tot 100 meter)
 • Opnameduur 4 uur
 • Micro SD-kaart slot (2 GB – 32 GB)

We gaan het beleven!

De Water Wolf kan gebruikt worden met het werpend vissen op roofvis, maar is ook ideaal om voor een stuk kunstaas te monteren tijdens het trollen (varend vissen). Vandaag ga ik hem gebruiken voor nog een manier waarop hij goed te gebruiken is…. Het statisch vissen op snoek oftewel deadbaiten. Ik ben erg benieuwd wat voor beelden er gezien gaan worden en de kwaliteit ervan. Zou de camera misschien de vis doen afschrikken?

Aangekomen bij de waterkant word de het bevestigingsonderdeel op de hoofdlijn geknoopt en de Water Wolf wordt daar op geklikt. Dit voelt alsof het muurvast zit, maar het is toch een gek idee om een camera het water in te smijten! De Water Wolf hangt met zijn lens naar beneden gericht en heeft op deze manier dus perfect zicht op mijn onderlijn waarop een spiering is bevestigd. Ik werp de lijn in en wat opvalt is dat er ondanks het extra gewicht aan de lijn tóch goed ver mee te werpen is . Ik laat het zaakje rustig op de bodem vallen, vervolgens draai ik mijn lijn strak om het geheel wat te strekken onderwater zodat de getakelde spiering perfect in beeld komt.

Na twee uur rustig vissen kan ik het niet meer houden. Ik ben benieuwd naar mijn eigen beelden. Al weken zie ik youtube vollopen met de mooiste en wildste filmpjes van de Water Wolf en nu is het mijn beurt! Ik wil zien wat er gefilmd is en haal de 16 gb micro SD kaart uit de camera. Deze kleinere kaart plaats ik in mijn telefoon waarop ik de bestanden direct kan afspelen. Wat blijkt?! Ondanks dat ik geen enkel teken van leven op mijn beetmelders had was er meer dan genoeg  actie te zien op de Cam!

Fascinerende beelden moet ik zeggen. Het gedrag van snoeken waar van niemand ooit van gehoord heeft, kan men nu zomaar op de zelf gemaakte film bekijken en dus ook op inspelen.

Conclusie

De Water Wolf is een innovatief product wat deuren opent die tot op de dag van vandaag gesloten waren! Ik ben zeer verrast door de kwaliteit van het beeldmateriaal en het gebruiks gemak en zal nog heel vaak gebruik maken van dit product.

 

Eén reactie

 1. Hallo,

  Ik heb een technische vraag :

  Ik had een nieuwe waterwolf onderwater camera gekocht vorig jaar. Ik wou deze gisteren voor de eerste x uitproberen.
  Nu bij het opladen ging het lampje meteen aan en nadien weer uit. En het doet nu helemaal niets meer. Alsof er een elektrische fout in zat.

  Heeft iemand hier ervaring mee? En waar kan ik eventueel terecht voor defecten of info want ik vind nergens een officiële website of contact gegeven van waterwolf zelf. Ik veronderstel dat camera nog in garantie is. Maar weet dus niet goed hoe het nu verder moet of kan.

  Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.