Mario Sports Superstars
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mario Sports Superstars (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 5 Mario games voor de prijs van 1
  • Gemakkelijke gameplay
  • Ruim voldoende uitdagend
  • Lang speelbaar

THE BAD

Ik heb Mario Smash Football in 2005 helemaal grijs gespeeld op de Gamecube. Niet slecht voor iemand die helemaal niets met voetbalgames heeft. En dan komt de game ineens terug. In iets aangepaste versie samen met vier andere games in de Nintendo 3DS titel Mario Sports Superstars. Borrelt dat fijne gevoel weer op?

Mario Sports Superstars is eigenlijk een 5-pack van sports games uit het Mario universum. Vijf games ontwikkeld door externe studio’s als Bandai Namco. Een bijzondere samenwerking voor een bijzondere titel. Doorgaans als we meerdere games in een Nintendo titel tegenkomen, gaat het echt om minigames. Dit voelt echt veel vollediger aan. Bijna alsof je echt vijf Mario titels in één voordelige bundel koopt. En ja, dan is er altijd wel één waar je niets mee hebt. Kuch*paardrijden* kuch.

De games worden geïntroduceerd met korte tutorials. Zoals je mag verwachten van Mario games is de bediening simpel en logisch. De gameplay gaat nooit erg diep, maar de funfactor is enorm belangrijk.

Neem bijvoorbeeld mijn favoriet. Voetbal. Je krijgt eerst een tutorial die je binnen no-time uitlegt hoe de bediening van de game in elkaar steekt. Niet met al teveel diepgang zoals ik al aangaf. De tutorial beperkt zich letterlijk tot een stukje bediening en daarna mag je het veld op en ervaren hoe dit onderdeel speelt. Top!

De tegenstander is zeker in het begin relatief gemakkelijk om van te winnen. Door je team en aanvoerder op elkaar af te stemmen, kun je het team qua speelstijl naar jouw hand zetten. Ook kun je op deze manier bepalen wat de speciale acties van de spelers gaan worden. Naarmate je vordert, speel je meer onderdelen vrij en wordt de game al snel uitdagender.

Eigenlijk zitten alle games grofweg hetzelfde in elkaar. Oppervlakkige bediening zodat je er gemakkelijk mee kunt starten, een goed startniveau en daarna een mooie opbouw in moeilijkheid om de uitdaging erin te houden. En vooral veel vrolijkheid. Realisme is voor andere games ;-).

Amiibo

Tegelijk met de release van Mario Sports Superstars, komt Nintendo met een nieuwe collectie Amiibo kaarten. Deze nieuwe collectie bestaat uit 90 kaarten. Gebruik je deze in de game, kun je de eigenschappen van de karakters in de games verbeteren. Koop je de game in de winkel (dus niet de eShop), dan krijg je er al een Amiibo kaart bij.

Conclusie Mario Sports Superstars

Zijn de hardcore sportsgames je net iets te realistisch en wil je vooral veel plezier hebben, dan is Mario Sports Superstars een game die zeker bij je zal passen. Alle vijf de titels zijn lekker gemakkelijk om mee te starten en gaan je op hun eigen manier toch uitdagen. En natuurlijk zijn er altijd sporten waar je niets mee hebt, maar dan nog heb je erg veel uurtjes gameplay voor relatief weinig geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.