Review: Lokkii Home & Away (Kolen bbq)

Niet de kleinste uit onze BBQ test van het jaar, maar wel de eenvoudigste. Laten we eens kijken of eenvoud voldoende is op ons balkonnetje!

Bij Lokkii dacht ik aan een een Noorse God, niet aan een Aziatisch bedrijf dat vooral bekend is geworden dankzij hun fuel. Maar behalve de BBQ aanmaakbenodigdheden fabriceren zij ook hele complete barbecues in alle soorten en maten. En over alle soorten en maten gesproken: Hier is de review van de Lokkii Home & Away.

Unboxing

Dit product bevat een mooie draagtas, een opvangplateau voor het as. Verstelbaar houtskoolrooster, twee verwijderbare windschermen en een  stevige grill (26x40cm) met opvouwbaar standaard. Geen verdere aanwijzingen of boekjes.

Home & Away

In de tuin, balkon, tijdens het vissen of op vakantie? Met de Lokkii Home & Away Barbecue je overal. Deze barbecue heeft weinig bagageruimte nodig, maar heeft toch een groot grilloppervlak van wel 26×40 cm. De Lokkii Home & Away Barbecue is super eenvoudig in elkaar te zetten en weer op te bergen in de mooie draagtas. Dit maakt hem de ideale reisgenoot.

Tasmania.nl

We hebben de Home & Away gekregen van Tasmania.nl Deze BBQ fuelers sponsoren ons deze testen al met alleen de allerbeste houtskool en briketten van House of Charcoal. Daar deden ze deze leuke backpack barbecue bij. Houtskool van House of Charcoal betekent 100% FSC gecertificeerde gezuiverde houtskool van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het heeft een snelle ontbrandingstijd en is 100% natuurlijk.

 

Home & Away. Voornamelijk Away, want dat omschrijft deze BBQ wel het meest. Een handig tasje, rap in elkaar te zetten, een paar windschermpjes er aan vast en gaan met die spreekwoordelijke banaan. Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe gaat dat allemaal in de praktijk?!

De praktijk

Kijk! Hij werkt! Ik heb de Lokkii Firestarters aangestoken (die bijna een eigen aanmaakblokje nodig hadden om aan te gaan) en de kolen van Tasmania.nl gloeien heerlijk. Ik verdeel de kooltjes een beetje evenrediger onder het grillrooster en als de barbecue op temperatuur is komt er een heerlijke, enorm vlezige sparerib van Beefensteak.nl op de barbecue. Vol van smaak, heerlijke gekruid en met veel vlees. Veel meer dan jij ooit in een restaurant tegen zal komen. En de BBQ is direct vol 🙂 Daarna grill ik een Ribeye met behulp van de Steakchamp. Een handig stalen pin met temperatuurmeter die een seintje geeft door middel van een knipperlichtje wanneer deze klaar is. Lees hier de review op JFK.)

Het gebruik

Zoals je het wel vaker ziet bij materiaal met een verpakkingstas erbij: je krijgt het er nooit meer zo in, zoals het eruit kwam. Dat is ook hier een beetje het geval. Het materiaal is hier en daar iets verbogen. Het is uit zijn ideale pasvorm gegaan zoals deze erin zat en doordat het allemaal gebruikt is gaat het niet zo makkelijk meer terug.  Ik vroeg mij verder af of ik deze BBQ nogmaals zou gebruiken. Hij namelijk erg fragiel en kan niet echt tegen een stootje.

Prijskwaliteit dan? Nou, daar is de prijs ook niet echt naar met een € 39,95. Voor een kwart van deze prijs kan je een wegwerpbarbecue kopen bij de Appiehappie. Nee, ik zou de Home & Away eigenlijk alleen maar Away gebruiken, want daar leent deze BBQ zich wel voor. Als je aan het vissen bent of lekker aan het picknicken, dan is het juist gemakkelijk. Je gebruik deze Lokkii een aantal dagen en dan is het helemaal prima. Gebruik je deze op een balkon? Houdt er dan rekening mee dat doordat de bodem niet super diep is, je kolen direct op de grond/tafel liggen en dat je echt vuurvast materiaal moet gebruiken.

En als je het dan toch outdoor gebruikt, op vakantie of zo iets, dan moet het ook allemaal niet zo netjes weer terug de verpakking in, maar hupsakee. En de volgende keer? Dan duw je hem gewoon weer in elkaar.

Resultaat

Tja, met een rooster, vlees van Beefensteak.nl en de kolen van Tasmania.nl kom je gewoon een heel eind. Dan doet bijna de barbecue er niet meer toe. Dat is geen onder de gordel naar Lokkii, meer een compliment naar Tasmania en Beefensteak. De firestarters van Lokkii maakten al heel snel de kolen op temperatuur en doordat alles dicht op de kooltjes lag, was alles ook lekker snel klaar. Ideaal als je even snel een slagershamburgertje wilt eten, maar dus ook een enorme rib! Het eten was heerlijk, de bereiding geweldig, maar de BBQ; die is niet echt speciaal.

Conclusie

De Lokkii Home & Away is voornamelijk leuk als je Away bent. Lekker bij een late picknick of een nachtvisavontuur, maar thuis zou ik het niet zo snel aanschaffen. Het is allemaal wat fragiel om steeds netjes op te bergen en te voorschijn te halen. Het idee is leuk, maar voor mij zou het meer een clicksysteem mogen zijn met wat scharnieren dan het in elkaar leggen en klemmen. Scored de Home & Away dan slecht? Nee,  hoor. Absoluut niet. Maar ook geen Home & Away Run want voor  bijna 40 euro moet je je afvragen wat je doel is. Ga je één keer grillen? Dan is een wegwerper beter. Gebruik je hem een keer of tien? Dan is het zijn geld waard. Wil je een BBQ voor regelmatig thuisgebruik? Spaar dan even verder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijke draagtas
  • Snel in elkaar
  • Grote grillplaat

THE BAD

  • Wat fragiel
  • Geen klik/scharnier systeem
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram