Full Color Outdoor LED Strip op rol
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED Full Color Outdoor RGB LED strip (DOIS500)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goed waterdicht
  • Ook de koppelingen zijn allemaal waterdicht
  • Om de 10CM te knippen
  • Voldoende montagemateriaal
  • Voldoende lichtopbrengst
  • Heeft bij ons al grote temperatuurschommelingen doorstaan

THE BAD

Het outdoorseizoen breekt aan. Tijd om de tuin aan te pakken en van verlichting te voorzien die wel bij de zomer past. Van het Vlaamse DreamLED ontvingen we een aantal interessante tuinverlichtingsproducten waaronder deze Full Color Outdoor RGB LED strip.

Unboxing

We zijn het gewend van DreamLED. Alles dat je nodig hebt voor montage zit in het pakket. Van 3M tapjes met klittenband tot transparante plastic klemmen om deze lichtslang vast te zetten zonder de waterdichte behuizing te doorboren.

Design

De DreamLED Full Color Outdoor LED Strip is een lichtslang van 5 meter lang. In totaal heeft DreamLED 150 LED’s op de lichtslang geplaatst. Het gaat om RGB LED’s Om de lichtslang minder opvallend te maken, heeft DreamLED voor een zwarte, flexibele printplaat gekozen. De lichtslang meet 10,3 mm breed. Hij is 3mm dik.

LED’s

De gekozen LED’s hebben een energieverbruik van 0,11 Watt. De RGB LED’s zijn in staat om maximaal 1 miljoen verschillende kleuren weer te geven. Ze geven allemaal tegelijk dezelfde kleur weer.

Afhankelijk van de kleuren die je kiest (en de dimstand) krijg je een lichtopbrengst van maximaal 850 Lumen (koud-wit) uit de lichtslang. Het kleurbereik loopt van 1.000-6.500 graden Kelvin. De verwachte levensduur ligt op 20.000 uur.

Waterdichtheid

De DreamLED Full Color Outdoor RGB LED strip is IP67 waterdicht. De behuizing is dus volledig stofvrij en hij mag worden ondergedompeld. Maar niet langer dan 30 minuten op 1 meter diepte. Met andere woorden, hij is geschikt voor natte ruimten en gebruik in de tuin.

Hierbij beperkt de lichtslang zich niet tot waterdichtheid van enkel het LED deel. Alle kabels die zijn meegeleverd bevatten rubber ringen en schroefsluitingen zodat die IP65 zijn. De adapter is IP54. Van begin tot eind geschikt voor in de tuin dus.

Ga je de lichtstrip bevestigen, moet je de siliconen behuizing van de slichtslang natuurlijk niet doorboren. Daarom levert DreamLED speciale, transparante klemmetjes mee waar je de lichtslang mee vastzet.

Knip je de DreamLED Full Color Outdoor RGB LED strip op maat, verliest deze haar waterdichtheid natuurlijk. Moet je hem knippen, moet je iets verzinnen met een krimpkous o.i.d. om hem weer waterdicht te maken. Knippen kan om de 10 CM.

Plaats je deze lichtslang in de tuin, is het goed te weten dat deze temperaturen van -10 graden Celsius tot +40 graden Celsius kan verdragen.

Afstandsbediening

Bediening van de LED strip gaat via Infrarood. De ontvanger hiervoor zit aan een los snoertje aan het controllerblok. Zo is het controllerblok uit het zicht te houden, maar kun je deze wel goed bedienen. Er zit nog een stukje tape op om deze vast te zetten.

De afstandsbediening bevat enorm veel mogelijkheden. Je kunt er verschillende basiskleuren mee kiezen, maar ook zelf kleuren mengen. Je kunt de lichtstrip dimmen, maar ook animaties programmeren en uitvoeren. Voor de animaties zijn zes effecten te gebruiken.

De test

We zijn de tuin nog aan het verbouwen, dus hebben nog geen mooie testopstelling te laten zien. Dit komt later in de zomer. In februari hebben we de strip wel al in de tuin gelegd. Hij heeft een aantal keer sneeuw, maar ook de volle lentezon mogen vangen en werkt nog zonder problemen.

De bediening zit logisch in elkaar. De kleur geel is wat lastig te mengen en wordt eigenlijk gewoon warm-wit. Verder zijn alle kleuren prima te mengen. Het bereik van de afstandsbediening is goed. Via 230V aan/uit schakelingen is de strip ook in een domcotica systeem op te nemen. Hij weet goed zijn laatste staat te onthouden.

Conclusie DreamLED Full Color Outdoor RGB LED strip

Met de DreamLED Full Color Outdoor RGB LED strip brengt het Vlaamse merk een prachtig stukje decoratief licht voor in de tuin. Deze zomer gaan we de strip wegwerken onder een mooie vlonder waar hij voor ons gevoel nog jaren dienst gaat doen. Hebben we nadelen gevonden? Nee. Jij wel? Gooi het in de reacties.

Beschikbaarheid

De DreamLED Full Color Outdoor RGB LED strip is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.