Chrietitie Facebook Pagina
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oppergadgeteer Chriet Titulaer is niet meer

Hij was simpelweg de eerste TV presentator die de toen nog ingewikkelde wereld van de tech naar de consument vertaalde. In de wereld van voor de bloggers en de vloggers. Hij deed voorspellingen die vaak klopten en bouwde de woning die we nu kennen als Het Huis van de Toekomst. Dé woning die model stond voor ons eigen Het Innovatieve Huis.

Chriet Titulaer was tussen 1969 en 1990 veel op TV te zien. Dit begon als commentator van de eerste maanlanding in 1969, maar al snel mocht hij ook andere programma’s over wetenschap en techniek invulling geven. Met zijn baard en accent werd hij een icoon in de wereld tot hij wegens gezondheidsproblemen ineens verdween.

Hij voorspelde met succes de opkomst van de draadloze telefonie inclusief beeldbellen en ook het belang van glasvezelverbindingen. Hij voorspelde een interactieve encyclopedie die hierdoor mogelijk zou worden. Laten we het een Wikipedia noemen. Hij voorspelden dat er op TV meer ruimte zou komen voor themakanalen (daar heeft de NPO er inmiddels aardig wat van) en dat we in het jaar 2000 met computerchips in onze hersenen zouden rondlopen. Oké, dat laatste gebeurde niet, maar er zijn al heel wat mensen met een NFC chip onder de huid van hun hand of arm. We lopen dus nog een beetje achter ;-).

Eén reactie

  1. Ja, goede herinneringen aan zijn tv-programma’s. Hij wist mensen met een interesse in techniek aan de buis te kluisteren. Iconen die stilletjes verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.