Nikon introduceert nieuwe 20,9MP D7500 DSLR

Nikon kondigt vandaag de D7500 aan, Nikon’s topmodel D-SLR in DX-formaat. Nikon zegt hier zelf over: Beeldkwaliteit van de D500 in een compacte body. De volledige specificaties lees je als eerste hier bij gadgetgear.nl

Tech

De D7500 biedt krachtige beeldverwerkingstechnologie in een compacte body en is ideaal voor fotografen die altijd op zoek zijn naar de best mogelijke beelden. Net als bij de D500 biedt de 20,9 MP DX-formaat CMOS-sensor van de D7500 een ISO-bereik dat zich uitstrekt tot het equivalent van ISO 1.640.000.
Nikon’s EXPEED 5 processor biedt een snellere verwerking en produceert scherpere beelden dan zijn voorganger. Dankzij het nog grotere aantal pixels (180.000) maakt de RGB-sensor nauwkeurigere metingen en worden scenes beter herkend. Videomakers kunnen 4K/UHD-films opnemen en Nikon’s ingebouwde elektronische vibratiereductie vermindert het effect van ongewenste camerabewegingen.

Ergonomische verbeteringen zijn onder andere de nieuwe kantelmonitor die via het touchscreen kan worden bediend. En een diepe grip die zorgt voor een stabiele en zeer comfortabele greep. Dit is de eerste Nikon D-SLR met een ingebouwde flitser die radiogestuurde draadloze flitssturing ondersteunt in combinatie met de WR-R10 draadloze transceiver.

Nikon zelf uit naam van Matthieu van Vliet zegt over deze nieuwe camera:

“De D7500 is de perfecte camera voor fans van de D500, die niet de professionele functies nodig hebben. Je krijgt dezelfde hoge beeldkwaliteit als die van de D500, maar in een kleinere handzame body. Doordat je kunt fotograferen met 8 bps met volledige AF/AE-tracking, beschik je over de snelheid en precisie om fantastische actieopnamen te maken. Via SnapBridge kunnen fotografen direct gedenkwaardige beelden delen waar ze ook zijn.”

Specs

Beeldkwaliteit: DX-formaat sensor van 20,9 MP. EXPEED 5. RGB-meetsensor met 180.000 pixels.

Lichtgevoeligheid: blink uit bij weinig licht met ISO 100-51.200, uitbreidbaar tot ISO 1.640.000 (equivalent).

Onderwerpherkenning: RGB-meetsensor met 180.000 pixels en een geavanceerd systeem voor onderwerpherkenning. Voor exacte belichtingen en dynamische composities.

AF: het 51-punts AF-systeem blijft accuraat tot -3 LW. Volg onderwerpen en blijf erop scherpgesteld, zelfs als de maan de enige lichtbron is.

4K/UHD-video-opnamen van bioscoopkwaliteit: maak 4K/UHD-filmopnamen van 30p of neem Full HD-video (1080p) op met een beeldsnelheid tot maximaal 50p/60p.

Time-lapse-film: genereer eenvoudig vloeiende, goed belichte 4K/UHD- en Full HD-time-lapse-films met de camera in volledig DX-formaat.

8 bps met volledige AF/AE-tracking: maak 50 NEF (RAW)- of 100 JPEG Fijn-beelden van groot formaat in één snelle serieopname.

Kantelbaar scherm en touchscreen: platte kantelmonitor van 8 cm (3,2 inch). Bedien de AF- en ontspanfuncties via het touchscreen wanneer je opnamen maakt met liveview.

Optische zoeker met pentaprisma: biedt een beelddekking van circa 100%.

Picture Control Automatisch: het ingebouwde Picture Control-systeem biedt acht Picture Controls, waaronder de nieuwe Picture Control Automatisch, die kleur, contrast en helderheid optimaliseert op basis van het onderwerp. Pas variabelen automatisch aan wanneer je meerdere foto’s maakt.

Handzaamheid van DX: de camerabody weegt slechts circa 640 gram en heeft een diepe grip en een weerbestendige afdichting. DX NIKKOR-objectieven zijn lichter en compacter. Dankzij de cropfactor van 1,5x van de sensor van de camera creëert dit een tele-effect. Ook wanneer je fotografeert met een FX-objectief.

Uitbreidbaar systeem: compatibele Nikon Speedlight-flitsers, maar ook Nikon’s ME-1 stereomicrofoon en ME-W1 draadloze microfoon.

Verkrijgbaarheid

De Nikon D7500 is verkrijgbaar vanaf juni 2017. De consumentenadviesprijs van de D7500 Body is €1.499. De consumentenadviesprijs van de D7500 kit AF-S DX 18-105 ED VR is €1.799.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.