Met contactloos betalen lijkt de pincode haar langste tijd te hebben gehad. Die is vooral nog nodig bij transacties met een hogere waarde. Maar hoe kunnen we ook op dat moment van die irritante code af? Door de vingerafdruk te scannen.

En dat doen we lekker hygiënisch op de kaart zelf in plaats van die vieze pinmachines in winkels. Mastercard heeft hiervoor een ultraplatte scanner ontwikkeld die op de pas zelf zit. Deze werkt samen met de andere elektronica in de pas.

De kaart wordt momenteel in Zuid-Afrika getest. Het mooie van het systeem is dat het niet nodig is voor winkeliers om nieuwe pinapparaten aan te schaffen. De cards werkt samen met bestaande systemen. Hoewel de vingerafdrukscanner een fractie van een millimeter groter is, zal de pas dus gewoon overal in passen.

Bij succes zal Mastercard de kaart ook in andere markten uitrollen. Wanneer de Nederlandse banken er mee aan de slag gaan, is nog onbekend.

1 REACTIE

  1. mmmm ….. dan hoeven pasjesdieven je niet langer te martelen om je de code te ontfutselen maar kunnen ze volstaan met je duim af te hakken. Dat is inderdaad veel efficiënter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.