Na Arduino, Intel en diverse anderen gaat ook Huawei een alternatief voor de populaire Raspberry Pi op de markt brengen. Huawei heeft met HiSilicon als één van de weinige smartphone merken een eigen chipsetfabriek en kan daardoor in theorie een heel leuk bordje, heel scherp in de markt zetten.

Het eerste product van Huawei is de HiKey 960. Zoals de naam al doet vermoeden, is het bordje gebouwd op basis van de HiSilicon Kirin 960 chipset. Deze chipset zit ook in de Huawei P10, P10 Plus, Mate 9, Mate 9 Pro en Porsche Design. Daarnaast is de chipset terug te vinden in de Honor 8 Pro.

Met een prijskaartje van $239 is de Huawei HiKey 960 een stuk duurder dan de Raspberry Pi, maar hij is dan ook veel krachtiger. Bovendien is het bordje ideaal voor Android projecten. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van een slimme spiegel.

De HiKey 960 beschikt met haar Kirin 960 chipset over een octa-core chipset met een nette 3GB aan LPDDR4 werkgeheugen. De chipset bevat een GPU die prima in staat moet zijn om 4K beelden neer te zetten. Omdat de chipset warmer wordt, wordt het bord met een heatsink geleverd. De chipset bevat ondersteuning voor USB 3.0, wat je terugziet in de twee volwaardige USB 3.0 poorten en de Type-C poort die op het bord zitten. Daarnaast is er een cardreader voor microSD kaarten, een HDMI uitgang en een analoge audiouitgang. Eigen hardware als sensoren kan op de GPIO worden aangesloten.

De Huawei HiKey 960 wordt door 96Boards van Linaro op de markt gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.