Honor 8 Pro Voor Kleuren
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honor introduceert de Honor 8 Pro

Vorig jaar lanceerde Honor in Parijs haar Honor 8. Een nieuw vlaggenschip met veel aspecten van de Huawei P9. Nu, krap een jaar later, zien we de lancering van de Honor 8 Pro. Een versie die op verschillende punten is aangepast.

Het meest opvallende is de chipset. De Honor 8 Pro is uitgerust met dezelfde Kirin 960 chipset die ook in de kersverse Huawei P10 en Huawei Mate 9 ligt. Daarmee kan het zich qua rekenkracht dus meteen meten met de toptoestellen van Huawei. De rekenkracht van de chipset komt van vier 1.8GHz cores en vier 2.4GHz cores in combinatie met 6GB aan werkgeheugen. Dat is een stukje meer dan de LG G6 waarvan we zojuist de review hebben gepubliceerd. Een ook qua opslagruimte krijg je met 64GB een mooie hoeveelheid.

Het display heeft met 2.560×1.440 pixels een veel grotere resolutie dan de Honor 8 die het met Full HD moest doen. Het display meet 5,7 inch en wordt beschermd door Gorilla Glass 3. De achterkant is niet meer van glas, maar aluminium.

De Honor 8 Pro is voorzien van een dubbele 12 megapixel camera en kan op 4K filmen. Voor krijg je 8 megapixels voor selfies. Er is ondersteuning voor dual-band WiFi, Bluetooth 4.2 met NFC, USB-C en een vingerafdruksensor. Ook de snellaadtechnologie van Huawei, SuperCharge, is aanwezig.

Opvallend is dat Honor een samenwerking is aangegaan met GoPro. GoPro noteert al langer rode cijfers en zoekt naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Daarnaast is GoPro voor jongeren wat Leica is voor oudere gebruikers. Daardoor is GoPro een interessante partner voor Honor. In dit geval is de technologie van GoPro gebruikt om op basis van het geschoten materiaal snel interessante filmpjes samen te stellen.

Het verschil in marketing tussen de kostprijs van marketing tussen de twee merken wordt ook een stuk duidelijker Hoewel de smartphone vooral in combinatie met accessoires wordt aangeboden, ligt de kostprijs in de Vmall met €549 een stuk lager dan de P10 en de Mate 9. Er zullen ongetwijfeld wat verschillen zijn, maar daar komen we tzt in de review wel achter. Voor fotografen zal vooral het ontbreken van RAW ondersteuning een gemis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.