De derde generatie Apple Watch zit eraan te komen. Voor deze derde generatie zou Apple mogelijk van displaytechniek veranderen. De voorkeur zou nu bij MicroLED displays komen te liggen.

Het is een opvallande verschuiving als Apple deze overstap zou maken. Apple, en andere makers van high-end smartwatches, gebruiken al jaren OLED displays om hun energiezuinigheid en goede leesbaarheid in de zon.

De MicroLED technologie is afkomstig van het bedrijf LuxVue. Apple kocht dit bedrijf ind e lente van 2014. Al die tijd heeft bet bedrijf de technologie voor deze displays kunnen door ontwikkelen. En nu lijkt de tijd rijp om de displays in massa bij de consument te introduceren.

Ongetwijfeld zal Apple technisch gezien een bewuste keuze maken met deze omschakeling. Er is alleen nog te weinig bekend over deze displays om echt te zeggen waarom. Daarnaast zal er ongetwijfeld een financieel voordeel aan kleven om eigen technologie te gebruiken. Bovenstaande foto is overigens de tweede generatie Apple Watch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.