Eerder deze week konden we je al vertellen dat er in Amerika een class-action rechtszaak tegen Bose loopt. Bose zou privégegevens van gebruikers verzamelen en doorgeven/verkopen aan een marketingbedrijf. Gisteren regeerde het bedrijf naar de media.

In een officiële reactie van Bose stelt het bedrijf de verworven gegevens helemaal niet te verhandelen. Bovendien worden de gegevens niet gebruikt om gebruikers te identificeren laat staan gekoppeld aan gebruikersprofielen. In de bewoording ontkent Bose niet dat het gebruiksgegevens verzameld. Wel dat het geen communicatie verzameld. Gebruik je de hoofdtelefoon als headset, zal Bose geen gesprekken opnemen en opslaan. De privacy van Bose klanten zou dus gegarandeerd moeten zijn.

We houden het in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.