Solar Team Twente onthult nieuwe zonneauto

Dat rijden op zonne-energie nog ver weg is weten we allemaal. Dat zien we terug aan de vreemde ontwerpen van de auto’s die de Australische zon nodig hebben om enigszins serieus te kunnen racen. Toch leveren de wedstrijden veel informatie op voor onderzoek en komt het idee toch iedere keer een stukje dichterbij. Deze week onthulde het Solar Team Twente haar nieuwe zonneauto.

De nieuwe solar bolide heeft de naam Red Shift meegekregen en is qua ontwerp radicaal verandert ten opzichte van de voorgaande auto’s. Dit heeft mede te maken met veranderingen in de spelregels van de belangrijkste race ter aarde, de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

De grootste verandering is het formaat van de auto en dat heeft weer te maken met dat er een maximaal oppervlak is gesteld voor het formaat van het zonnepaneel dat erop ligt. Deelnemers mogen nog maar 4 vierkante meter met zonnecellen bedekken. Dit was 6 vierkante meter. Deelnemers moeten dus een derde aan oppervlak inleveren en dus meer capaciteit uit de resterende meters proberen te halen.

Het Solar Team rijdt in de zogenaamde Challenger Class van de wedstrijd. Dit is zo ongeveer de strengste die er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.