Filmen in 360-graden is gaaf, maar voor de scherpte van een Full HD ervaring heb je grofweg 12x de resolutie nodig. Dat vraagt enorme beeldsensoren en een enorme hoeveelheid rekenkracht om enorme bestanden te maken. Het gros van de 360-camera’s werkt nog met een Full HD sensor, maar Samsung gaat nu een flinke stap verder. Haar Gear 360 (2017) krijgt nu een 4K uitvoering.

In tegenstelling tot de flinterdunne 360-camera’s van Pentax, maakt Samsung geen gebruik van een prisma op één beeldsensor. Samsung kiest ervoor om twee beeldsensoren achter twee lenzen te plaatsen. In dit geval beeldsensoren met een resolutie van maximaal 8,4 megapixel. In theorie staat dit al garant voor een veel betere beeldervaring. Nu de beeldprocessor ook nog eens op kan nemen in 4K, worden beelden vier keer zo scherp als bij de Full HD voorganger en tegenhangers. Zelfs het grote Nikon met haar relatief dure KeyMission 360-graden camera wordt het uur aan de schenen gelegd door Samsung.

Het stopt natuurlijk niet bij enkel het opnemen van de beelden. Samsung levert een suite aan bewerkingstools mee en ook een tool om beelden van de Gear 360 live te streamen op bijvoorbeeld Facebook. De Gear 360 (2017) neemt direct op in het nieuwe h.265 beeldformaat voor 4K resoluties en kan opnemen op een eigen microSD kaart. De camera zelf is al ip53 waterdicht en heeft een interne accu van 1.160mAh. Hoewel er al wel een USB type-C aansluiting op zit, gaat het overzetten van data via USB nog wel op de snelheid van USB 2.0.

Beschikbaarheid

Samsung gaat de Gear 360 (2017) verkopen voor €249,99. Daarmee zit Samsung een flink stuk onder de prijs van de Nikon KeyMission camera en net iets boven de budgetmerken die nog op FullHD resolutie werken. De verwachting is dat de beelden ook zonder Galaxy smartphone te schieten zijn en dan zou Samsung weleens de meest belangrijke 360 camera van dit moment in het schap hebben liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.