Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Accountant (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede cast
  • Sterk uitgewerkt verhaal
  • Spannend

THE BAD

Je moet de cover even zien om te weten wat je mag verwachten, maar met The Accountant Mr. Wolff legt Warner Bros. deze week een hele bijzondere thriller in het schap. Een verhaal over een kind opgroeit tot accountant en een soort van huurmoordenaar.

Het gaat allemaal fout in de jeugd van Christian Wolff. De jonge jonge groeit op in een legergezin waarin hij en zijn broer regelmatig verhuizen. Zijn vader is een echte militair en accepteert niet dat zijn zoon autistisch is. Nouja, hij denkt dat een alternatieve opvoeding beter werkt dan het halfzachte gedoe van instellingen. Het gevolg wordt al snel duidelijk.

Christian Wolff (Ben Affleck – Suicide Squad, Daredevil) wordt al een tijdje in de gaten gehouden door het ministerie van financiën. Echter, ze hebben geen idee wie hij precies is. Alleen wat vage foto’s en een video. Ondertussen heeft hij bij een producent van robots een freelance klus aangenomen om een beursgang te begeleiden. Dat wil zeggen, om te zorgen dat de boekhouding waterdicht is. En daar gaat het al snel mis. Er blijkt een criminele bende actief te zijn en het leven van Christian Wolff en mede-boekhoudster Dana Cummings (Anna Kendrick – Trolls, Pitch Perfect) komt al snel in gevaar.

Qua casting heeft het productieteam met Ben Affleck en Anna Kendrick twee sterke koppen uit Hollywood bereid gevonden, maar er zijn meer bekende acteurs die langskomen. Op de cast is dus niet bespaard. Kijk ik naar de rol van Christian Wolff dan heb ik veel respect voor hoe Ben Affleck deze rol als autist probeert uit te spelen. Een rol die hem overigens op het lijf is geschreven. Niet dat ik iets tegen hem heb, maar hij is gewoon erg goed in het verbergen van emoties. Hier en daar zit wel een klein puntje van twijfel, maar dat zal het gros van de kijkers compleet ontgaan.

Extra’s

Inside The Man vertelt ons veel meer over het karakter en hoe deze een toch wel unieke actiefilm gaat bepalen. De moeite waard.

Conclusie The Accountant (DVD)

Het is niet gemakkelijk om je in het leven van een autist te verplaatsen. Dit in combinatie met het bijzondere carrièrepad dat Christian Wolff heeft bewandelt, maakt dat de film erg spannend en hier en daar wat onvoorspelbaar wordt. Dé verrassing van dit weekend.

Beschikbaarheid

The Accountant is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.