Technogym MyRun Loopoppervlak
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Technogym MyRun (smart loopband)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer luxe aflevering
 • Zeer servicegericht personeel
 • Erg strak en duidelijk ontwerp
 • Zeer stevig
 • Stil
 • Veel sensordata die in de apps goed wordt gebruikt
 • Regelmatig firmware updates
 • Veel aandacht voor veiligheid
 • Sterke motor

THE BAD

Misschien ben je net als mij. Een premium fitnessabonnement, de sportschool praktisch om de hoek en toch nooit gaan. Gewoon omdat jouw gezinsleven of werk dat niet of nauwelijks toelaat. En maar dikker worden. Dan is het tijd om anders over dingen na te gaan denken. Bij de bouw van HetInnovatieveHuis hebben we meteen over dit onderwerp nagedacht. Voor een paar jaartjes fitness kun je prima zelf een paar gewichten en een loopband in huis halen. En als je dan een loopband in huis haalt, één die voorbereid is op de toekomst. Wij kozen voor de Technogym MyRun.

Wie is Technogym?

We hebben het merk allemaal weleens in een sportschool zien staan. Toch is het merk nog relatief jong. Technogym werd in 1983 opgericht in Italië. Sinds die tijd hebben ze bij meerdere Olympische spelen fitness apparatuur geleverd voor de sporters en ze sponsoren een formule 1 team. Sterker nog, ze maken zich klaar voor een beursgang. Een voorbeeld van een krachtig Europees bedrijf.

Unboxing

Bij de MyRun van Technogym is zeker geen spraken van een unboxing in de normale zin van het woord. Technogym levert haar MyRun loopbanden persoonlijk bij je af in een enorme zeecontainer. Daar staat de machine in. Compleet geassembleerd en al getest.

Speciaal personeel tilt de machine (92 kilo!) bij je naar binnen en zet deze op de juiste plaats. Ook als dit op zolder is. Staat de MyRun, lopen ze er nog even kort op om te valideren dat de machine de reis goed heeft doorstaan. Technogym snapt dat je veel geld uitgeeft en levert daar een passende service bij. En dat geeft een warm gevoel.

Op de site van Technogym staat dat je de loopband in een doos krijgt bezorgd en zelf nog even moet assembleren. In andere markten is dit het geval, maar hier in Nederland heeft Technogym dus besloten om een meer premium aflevering te kiezen om zo zeker te zijn dat je als gebruiker meteen aan de slag kunt. Luxe! We hebben ook een aantal keer contact gezocht met de helpdesk en ook daar ligt de servicegraad duidelijk erg hoog en doen ze veel om er voor te zorgen dat je een optimale productbeleving krijgt.

Design

Qua design is de MyRun een loopband die echt mooi is om in huis te plaatsen. Het display is compleet afgedekt met zwart, glanzend plastic. Daarachter grote LED’s die de status van jouw run weergeven. Mocht er onverhoopt stof op landen (dan moet je eigenlijk wat meer lopen), is hij goed schoon te maken. Voor tijdens het sporten heeft Technogym twee flessenhouders op de MyRun gemonteerd. Het ‘dashboard’ van de loopband is ook nog voorzien van een tray om bijvoorbeeld een smartphone op te zetten.

Bediening

De bediening begint bij jouw keuze van hoe je de MyRun aan wenst te zetten. Onderop de MyRun zit een power knop. Ik geef toe dat deze niet op de handigste plek zit. Zeker wanneer de loopband met de neus tegen een muur of raam staat. Maar daar heeft Technogym wat op bedacht.

De MyRun bevat namelijk een bewegingssensor. Hierdoor kan de machine zelf in standby gaan (verbruik onder een halve watt) wanneer niemand er op loopt, maar ook snel opstarten wanneer je een voet op de band zet. Handig bedacht.

Het daadwerkelijk starten met lopen, doe je via een grote flipper midden onder het display. Deze kleurt rood of groen afhankelijk van de modus van de MyRun. Achter deze flipper zit ook een klem met de noodstop. Deze klem maak je aan jouw shirt vast. Val je, of ga je onverwacht van de machine af, zet deze zich direct stil. Dit komt doordat de klem met een koordje een magnetische schakelaar activeert. Je kunt deze met gemak zelf weer terugzetten om de ‘noodtoestand’ op te heffen. Een heel veilig idee.

De MyRun is via flippers onder het display in hoogte verstelbaar (tot 12%) en in snelheid verstelbaar. De flippers zorgen ervoor dat je tijdens het hardlopen met gemak de boel kunt bijstellen. Desnoods met een simpele tik op de flipper. Ze zijn enorm stevig, dus je hoeft je totaal geen zorgen te maken over het eventueel beschadigen van de bediening. Laten we wel zijn, in een sportschool mag de boel ook niet kapot gaan. Technogym laat hier duidelijk haar ervaring met loopbanden zien.

Wil je meer uit de Technogym MyRun halen, kun je deze koppelen aan een tablet. Hiervoor zit een uitschuifbare standaard achter het bedieningspaneel. Met de app wordt het mogelijk om intensieve sportprogramma’s te plannen en veel meer. Mocht jouw tablet bijna leeg zijn, zit achter het bedieningspaneel nog een USB aansluiting om deze van stroom te voorzien. Een lege tablet is dus geen excuus om niet te sporten ;-).

iOS en Android apps

De Technogym MyRun ervaring wordt aangevuld door gebruik te maken van iOS en Android apps. Het leuke is dat deze niet gebonden zijn aan jouw eigen MyRun. Ben je in een hotel waar ook een MyRun staat, kun je daar jouw prestaties verder loggen. Maar genoeg over de apps. Die beoordelen we in een aparte review later deze week.

Wat in ieder geval belangrijk is om te weten, is dat de Technogym MyRun app alleen beschikbaar is voor tablets. Ga je op jouw smartphone zoeken, kun je hem niet vinden. De app zorgt ook voor firmware updates van de MyRun.

Technogym MyRun USB poort

Lees de review van de Technogym MyRun App.

Loopoppervlak

De loopband kent een loopoppervlak van 50 centimeter breed en 1,43 meter lang. De minimale snelheid ligt op 800 meter per uur. Daarmee kun je de MyRun dus ook als hulpmiddel bij revalidatie inzetten. De maximale snelheid ligt op 20 kilometer per uur. Voor de dikkerdjes onder ons (en daar reken ik mezelf ook nog toe), hij kan 140 kilo hebben.

Voor de liefhebbers van PK’s onder ons, de motor kan 2,5 PK continue leveren. De motor heeft een piekvermogen van 6,5 PK. Wanneer je de app gebruikt, geeft het loopoppervlak ook feedback over hoe stabiel je loopt. Zo kun je jouw run optimaliseren.

Plaatsing

Haal je deze Technogy MyRun in huis, dan is het handig om een beetje rekening te houden met de plaatsing. De machine zelf meet 1,76 meter lang en 78 CM breed. Achter de loopband moet je ongeveer een meter vrijhouden. Mocht je vallen en je maakt geen gebruik van de klem voor de noodstop, heb je ruimte genoeg om weg te komen. Veiligheid dus.

Gebruikservaring

De gebruikservaring met de MyRun is bijzonder goed. De loopband bedienen gaat echt heel gemakkelijk. Bovendien is het display duidelijk. Je weet precies wat je doet en wat er gebeurt. Een ander voordeel is dat de loopband relatief stil is. Dit is thuis vooral fijn voor de mensen om me heen.

Je kunt de loopband met verschillende apps gebruiken, maar die van Technogym zelf zorgt voor de meest optimale beleving. Hij heeft er zelfs voor gezorgd dat ik in een zeer korte periode op een aardig tempo de 5KM heb kunnen lopen. En dit terwijl ik echt geen conditie meer had. En uiteindelijk draagt dat ook allemaal weer bij aan gewichtsverlies. Dubbele winst dus ;-).

Daarnaast ben ik ook meer ‘dagelijks’ gaan wandelen. Gewoon even een half uurtje beweging. Ook bij slecht weer buiten. Normaal was ook dat voor mij een excuus om niet te bewegen. Ook dat ligt nu achter me. Het is een kleine moeite om even een paar honderd meter te lopen.

Conclusie Technogym MyRun

Er zijn tegenwoordig vele aanbieders met loopbanden voor thuis, dus hoe onderscheidt je jezelf? De combinatie van de service die Technogym Nederland achter het apparaat heeft zitten en de kwaliteit van de machine zijn de twee factoren waar Technogym echt mee scoort. Het apparaat is gebouwd voor dagelijks gebruik door meerdere mensen, is oersterk, stil en gemakkelijk te bedienen. Een apparaat waar ik me geen zorgen over maak. Hoe hard de voeten onder mijn zware lichaam ook op de loopband stampen. Sterker nog, de aanwezigheid van deze machine in huis maakt het alleen maar leuker om hem te gebruiken.

Beschikbaarheid

De Technogym MyRun slimme loopband is onder anderen verkrijgbaar via Technogym zelf.

Het Innovatieve Huis

2 reacties

 1. Oersterk? Na +- 1600 km moest de plank en band al vervangen worden, ik zou toch wel verwachten dat dit langer mee gaat. De band is ondertussen 2x vervangen, 3e exemplaar dus.

 2. Wat een grap, na dit artikel het commentaar te lezen uit 2018.
  Waarin het product letterlijk wordt afgebrand.

  Verder geen respons van de leverancier.
  Een dergelijk bericht zo laten staan, zegt ook iets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.