Review: Skylanders Creator

In het nieuwe Skylanders Imaginators (review van de game volgt morgen) kun je voor het eerst echt zelf een Skylander maken. Niet zoals bij Swap Force waarbij je alleen een bovenkantje en onderkantje kon uitwisselen, maar gewoon echt iets dat je helemaal zelf verzint. En dat kun je ook nog eens laten printen tot een echte Skylander.

De Creator

De Skylanders Creator app is een Android / iOS app waarin je zelf Skylanders kunt bedenken. Je kunt ze via de speakers van de TV ook uitwisselen met de game. In de game zit namelijk ook een creator functie, maar die op de smartphone werkt gewoon net wat sneller en fijner.

Jouw eigen Skylander laten maken

Heb je een Skylander gemaakt waar je helemaal gek op bent, wil je die natuurlijk in de game kunnen spelen. Je kunt dit doen met een Creation Crystal. Maar dat is een beetje anoniem. Zeker met meerdere eigen Skylanders wordt het dan even zoeken welke Skylander onder welk kristal zit.

Daar heeft Activision wat op gevonden. Je kunt jouw Skylander namelijk in 3D laten printen. Niet als suf plastic, ribbelig, éénkleurig gevalletje, maar gewoon echt een kleurenprint op basis van wat ik gok, keramiek is. Voor ongeveer 5 tientjes komt jouw Skylander vanuit Amerika naar je toe en dat is de optie die wij voor deze review kozen.

Maar het kan ook goedkoper. Je kunt van jouw favoriete Skylander ook een speelkaart laten afdrukken. De speelkaart bevat ook een NFC tag met jouw Skylander erop waardoor deze speelbaar wordt wanneer je hem op een portal legt of op een Nintendo controller houdt.

Unboxing

Activision werkt voor deze dienst samen met Shapeways. Jouw beeldje zit keurig in een Skylanders doosje en wordt royaal ingepakt zodat deze niet beschadigen zal. Hij komt namelijk helemaal uit de VS. Daarnaast krijg je er een brief bij om je te feliciteren met jouw aankoop. Netjes en leuk verpakt dus.

Printkwaliteit

Shapeways is best ver als het gaat om het maken van mooie 3D prints, maar zo mooi als de poppetjes in de winkel is de Skylander niet. Al is het maar omdat deze niet glanzend wordt afgewerkt. De kleurdiepte ontbreekt ook, maar toch ben ik onder de indruk. Wat gekleurd is bevat veel meer detail dan ik had verwacht. Daar staat tegenover dat veel van de delen die donker gekleurd moeten zijn, dit helemaal niet zijn. De vorm is mooi gedetailleerd.

Om de print te beschermen, stopt Activision de Skylander in een plastic stolp. Heel slim want zo gaat hij lang mee. Bovendien past het goed bij de Creator Crystals die ook in een soort stolp zitten. Helaas zat er bij ons exemplaar wel wat stof aan de binnenkant en dat krijg je daar natuurlijk nooit meer weg. Maar misschien ben ik hier iets te kritisch 😉

 

Speelbaarheid

Net als de Skylanders die je in de winkel koopt, bevat de Skylander die jij hebt laten printen ook een NFC tag. Met deze tag kun je jouw Skylander in de game tot leven wekken. Gewoon door de Skylander op een portal te zetten. In ons geval (zie je aan het einde van de video) gebruikten we hem op de NFC lezer van de Nintendo Switch.

Het karakter wordt moeiteloos uitgelezen en is meteen speelbaar. De vormgeving, de stemmen, alles zoals ik dit zelf in de Android app heb ontworpen.

Conclusie Skylanders Creator

Met de Skylanders Creator geeft Activision eindelijk de mogelijkheid om zelf een Skylander te maken en om ermee te spelen. Bovendien is het erg netjes dat er ook de optie is om de Skylander als speelkaart aan te schaffen. Niet ieder kind zal het budget hebben om voor een 3D print te gaan. De 3D print zelf is van hoge kwaliteit en het idee om hem in een stolp te beschermen is een hele goede van Activision. Voor fans van de serie is dit wat mij betreft iets dat je echt een keer moet laten doen. Gewoon iets om trots op te mogen zijn. Jouw eigen Skylander.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Nette aflevering
  • Goed van vorm (veel detail)

THE BAD

  • Inkleuring van de Skylander klopt op veel vlakken niet met het voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events