GadgetGear.nl

Review: MrHandsfree XXL WiFi Speaker (Multi-room Audio)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de MrHandsfree XXL WiFi Speaker met 4.5 sterren.

The Good
 • Zeer goed klankbeeld
 • Losse bass driver
 • Als stereo-paar instelbaar (blijft mooi synchroon)
 • Ondersteuning voor Spotify Connect, Tidal, Apple AirPlay, TuneIn, DLNA en meer
 • Goede app

The Bad
 • De eenmalige installatie mag nog net wat gebruiksvriendelijker

Ook het Vlaamse MrHandsfree duikt in de markt van de multi-room speakers. Kenden we het merk tot nu toe vooral van de powerbanks en bleutooth accessoires, maakt het merk met de XXL WiFi Speaker nu een enorme sprong voorwaarts op het gebied van multi-room audio voor in en om het huis.

Unboxing

We ontvingen van MrHandsfree twee exemplaren van de speaker. In de doos vindt je een handleiding, micro-USB laadkabel en een USB adapter. Mooi compleet dus.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

MrHandsfree heeft voor het design van de XXL WiFi Speaker duidelijk gekozen voor een rechthoekig ontwerp. Siliconenrubber boven en onder geeft de speakers een robuuste, mannelijke uitstraling. De enorme drukknoppen bovenop maken het plaatje af.

De metalen speakergril is grijs gespoten en loopt keurig van de voorkant door over de zijkanten en nog een stukje aan de achterkant. Ook dit komt het ontwerp zeker ten goede en het laat zien dat het merk erg bewust bezig is met de afwerking van de speakers.

Installatie

De installatie verloopt via de eigen MrHandsfree app. Die is er zowel voor iOS als Android. De installatie vraagt een klein beetje aandacht. De speakers werken op 2.4GHz WiFi. Je moet jouw smartphone even expliciet met jouw 2.4GHz WiFi verbinden en niet met het snellere 5GHz dat je waarschijnlijk normaal gebruikt. Als beide netwerken dezelfde naam hebben (je ziet op jouw smartphone maar één netwerk), moet je inloggen op de router en het 5GHz netwerk uitschakelen. Daarna is de installatie zo gedaan en kun je gewoon weer terug op het 5GHz netwerk. Ik geef het toe, deze manier van installeren verdient niet de schoonheidsprijs, maar dit is dan ook het enige waar we echt tegenaan lopen.

Multi-room ervaring

De MrHandsfree XXL WiFi Speaker heeft een eigen app voor iOS en Android. Wij hebben de speakers getest met de Android app.

De app maakt het bijzonder gemakkelijk om de speakers te bedienen, maar ook om een stereopaar aan te maken. Je koppelt dan twee speakers aan elkaar en geeft aan welke speaker links is, en welke rechts.

De app kan met vrijwel ieder audioformaat overweg, maar kan ook alle bekende radiostations (wereldwijd) via TuneIn streamen. Er is ondersteuning voor Tidal en Spotify. Voor Spotify gaat het wel om Spotify Connect dat alleen bij Spotify Premium werkt. Maar het werkt en het werkt goed. Dat is belangrijk. Verder is er ondersteuning voor DLNA en Apple AirPlay.

Buitenshuis

Ben je buiten bereik van WiFi, is de speaker terug te schakelen naar Bluetooth. WiFi 2.4GHz en Bluetooth delen dezelfde antennetechniek, dus het is een wonder dat er merken zijn die dit nog niet op hun speaker bieden. Hoe dan ook, met de accu heb je daar een hoop comfort van. Wil je de accu vooral gebruiken voor de muziek, kun je ook gebruik maken van de analoge 3,5mm audiokabel om jouw smartphone met de speaker te verbinden.

Geluidservaring

Het komt niet vaak voor dat een speaker van dit formaat beschikt over een opstelling met een specifieke bass driver. Toch is dit het geval voor de MrHandsfree XXL WiFi Speaker. Het merk beperkt zich in deze speaker niet tot twee speakerdrivers voor stereogeluid en een passieve driver om het allemaal een beetje warm te laten klinken, maar neemt de totale controle over de bass.

De opstelling bestaat uit twee 53 mm neodymium drivers die voor het stereoklankbeeld zorgen. Het gaat daarbij om breedband speakers. Het grootste deel van de ruimte is echter gereserveerd voor de bass. Deze krijgt een dikke 70 mm neodymium driver mee met een vermogen van 7 Watt en een bassreflextube die 2/3 dan de lengte van de totale speaker inneemt. De speakers zitten in een compleet gesloten ruimte. Achter het metaal zit een plastic frame met veel plastic ribben om de behuizing zo rigide mogelijk te maken wat we weer kunnen horen in het geluid dat uit de speaker komt. Dit is gewoon zuiver.

Zoals bij zoveel van dit soort speakers waarbij de speakerdrivers naar voren staan gericht, is het stereogeluid niet heel goed hoorbaar. Ik gok dan 90% van de speakers op dit formaat hier last van heeft. Dit is gelukkig op te lossen in de multi-room opstelling. In ons geval konden we twee van deze speaker ver uit elkaar zetten en ieder een kanaal toewijzen. Heerlijk!

Compatibility

MrHandsfree gebruikt een app die niet helemaal exclusief is voor het merk. Er zijn meerdere merken in Nederland actief die compatible multiroom audioproducten aanbieden. Ook producten van Venz en Stereoboomm kunnen op de app worden geïnstalleerd. Je kunt dus gewoon mix & match jouw eigen multiroom omgeving opbouwen zoals dat jouw voorkeur heeft. Grote speakers in de woonkamer, kleine in de slaapkamer, een waterdichte op de badkamer etc.

Conclusie MrHandsfree XXL WiFi Speaker

Multi-room speakers zijn vaak stevig aan de prijs. Zeker als je ze mee naar buiten wilt nemen. Hoewel de installatie niet de meest simpele is die we in dit veld kennen, hoef je deze maar één keer uit te voeren. En daarna voorziet de MrHandsfree XXL WiFi Speaker in beide wensen; multi-room voor binnen en bluetooth voor buiten. Ook qua audio is de opbouw van de speaker dik in orde waardoor we een klankbeeld horen dat een stuk boven de prijsklasse valt. Neem daarbij dat het netwerk ook met andere merken te combineren is en we hebben een speaker waarvan ik denk dat je er veel plezier van gaat hebben.

24 reacties

 • I have bought one this morning but could not find the mr Handsfree App, so this device is useless for the moment…

  Where can I find this mr Handsfree App they are mentioning in the manual ???

  Thanks

  • Lukt mij ook niet om de app te vinden. Niet op mijn laptop met Windows 10 en niet op mijn tablet met Android .!! Hopende weet U antwoord. Groetjes Carla

 • Kan geen wifi verbinding opzetten niet met de Android app en Ios app. Netwerk op 2,5Ghz gezet. maar krijg bij het koppelen de melding “configure failure”
  Ook het opzetten van de connectie via de de wps toets werkt niet. Geeft wel melding verbonden met netwerk, maar app blijft komen met foutmelding dat configuratie niet gelukt is.

 • De WPS knop is niet een WPS knop zoals we die van de WiFi wereld kennen. Niet zelf klooien dus. Je moet echt strikt de stappen in de app volgen en niet afwijken. Het installeren is het moeilijkste stukje. Daarna werkt het als een zonnetje.

 • Gisteren de speaker bij de kruidvat gekocht. Doet het goed.
  1 ding lijkt hij niet te doen. Dat zijn de 6 internetradio kanalen die je in kan programmeren en dan zonder tussenkomst van je mobile device kan bedienen door met de verder en terug knoppen te switchen.
  De speaker speelt wel 1 internetradio vanuit een preset af als je hem met wifi verbonden hebt en dan op de play knop drukt.
  Hulp via de website van mr handsfree komt niet goed. Die zeggen dat de functie er niet op zit…(dus wel, want de 6 kanalen krijg ik in elke app op mijn telefoon en iPad te zien..en ik heb ze toegevoegd via een Android device.)

 • Wij hebben hem ook aangeschaft. Gewoon de gebruiksaanwijzing goed lezen en de app downloaden. Het werkt super. Geen probleem.

 • Robin,laat a.u.b. weten hoe ik de ap zonder de gsm die ik niet bezit kan downloaden via mijn laptop.
  vast bedankt.
  rene.

  • Er staat heel nadrukkelijk op de verpakking dat hij alleen werkt met Android en iOS apparaten. Niet met Windows. Het is wel mogelijk om een Android emulator onder Windows te draaien en daar de app op te installeren. Maar het is een klus om dat werkend te krijgen. Via Google is daar veel informatie over te vinden.

 • Ter info; in de handleiding wordt aangegeven dat de app ‘MR Handsfree’ heet. De spatie is echter een foutje; zoek dus naar de app met de naam ‘MrHandsfree’!
  (De handleiding op de site is aangepast)
  Wat ik zelf lastig vind is dat de keuze voor L of R niet onthouden wordt na uitschakelen.

 • ja hoor prima toestel,vergelijkbaar met JBL charge II.
  app niet te vinden via Android Play ,
  gevonden op de webside van MR HANDSFREE ,daar staat een link naar Play , APP werk heel goed .
  blue thoot verbinding heel goed .
  Wifi verbinding beetje ruis ,maar heel weinig .
  met twee speakers kunt u een perfeckte stereo maken.
  dus mooie koop voor 59 euro ,hopelijk blijft hij goed .
  twee jaar garantie is toch heel goed .
  hopelijk kan de ACCU makklijk vervangen worden .
  bij JBL is dat alvast het geval .
  ik raad de speaker aan , bij JBL kost hij 120 euro .
  natuurlijk is die wel het neusje van de zalm .

 • Echt een supergeluid voor dat geld!! vooral de opstelling met twee stuks, alsof je achter een kwaliteits hifi set zit.
  dichtbij wel iets hoorbare ruis, maar vanaf 1 of 2 meter moet je wel hele goeie (jonge) oren hebben om die bij een normaal volume (en stilte) te kunnen horen. Ben benieuwd of er bij updates nog een EQ regeling in komt, hoewel deze nu heel mooi gemiddeld is qua hoog en laag. Ik vind het hoog bij vocaal soms iets te scherp.

 • Wauw, wat een goede speakers!
  Ik heb er twee, al een hele tijd, gekocht bij het Kruidvat. Nu heeft de Trekpleister ze, ook voor €60,00 per stuk, eigenlijk belachelijk goedkoop.
  Mijn eerste speaker werd snel verbonden met WiFi, de tweede niet, maar die kon ik gelukkig omruilen. Achteraf denk ik: misschien stond die tweede op Bluetooth en niet op WiFi, of andersom.
  De twee speakers vormen nu een prachtig stereo-paar.
  Tips:
  1 Ga eerst altijd op de tablet naar de app van MrHandsfree om daar de speaker ff te pairen door op L en R te drukken.
  2 Wijzig het volume met hulp van de balk onder Spotify, dat werkt het beste.
  En dan: genieten maar van het prachtige kamervullende stereo-geluid!

 • Prima apparaat, mooi geluid, redelijk eenvoudig te installeren.
  Waar ik niet achter kom, is hoe ik muziek kan afspelen van een USB-stick?

 • Er wordt aangegeven dat deze speakers dezelfde app gebruiken als die van Venz en Stereboomm waarbij je er bijvoorbeeld ook een waterdichte voor de badkamer kan toevoegen aan de app; welke raad je aan voor de badkamer van deze 3 merken? Ik kan er niet uitkomen welke nou precies waterdicht is.

  Ps. Voor wie het wil weten, bij kruidvat zijn deze speakers nu €35,-

 • Sinds gisteren kan ik via tune-in niet meer nieuwe internet zenders kiezen. Noch via IOS noch middels Android.
  Hoe krijg ik dat weer terug?
  Verder een prima speler
  groet,
  harry

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten