Review: Dream LED Ceiling Sensor Light CSL-100

Met domotica is het niet zo gek moeilijk om het licht op basis van beweging te activeren, maar wel relatief duur. Terwijl er plekken in huis zijn waar je wel op beweging zou willen schakelen, maar dit niet zo zeer geautomatiseerd hoeft te zijn. Denk aan een washok of bijvoorbeeld een trapkast. Met de Dream LED Ceiling Sensor Light CSL-100 presenteert het Vlaamse merk daar een mooi alternatief voor. Het grote voordeel? Zowel het licht als de bewegingsdetectie en schakeling zitten in één behuizing.

Unboxing

We zijn van Dream LED gewend dat het alles mee levert dat nodig is om haar verlichting goed te bevestigen. Dit ook nu weer het geval. Aangevuld met een uitgebreide handleiding en een afstandsbediening.

Design

De Dream LED Ceiling Sensor Light is een typisch armatuur voor aan het plafond of aan de wand. Het doet een beetje denken aan de ronde LED panelen die we eerder hebben getest, al is deze van een veel dikkere rand voorzien. Niet vreemd, want nu zit alle elektronica in het armatuur verwerkt. Daarnaast zit er een bolletje in het midden. Dat is de infrarood sensor die beweging moet herkennen.

De rand bestaat uit mat- wit gespoten aluminium. Hierdoor valt de lamp mooi weg op het plafond en het gemiddelde behang. Hier in Nederland komt het immers niet vaak voor dat we iets anders dan wit gebruiken ;-).

Montage

Montage gaat met behulp van de montageplaat. Met de eerste sample die we van Dream LED ontvingen, kwamen we voor een klein probleem te staan. De schroefgaten kwamen niet overeen met onze plafonddozen. Door de snelheid waarmee Dream LED kan werken, kregen we kort daarop een finale sample. De sample die je als klant dus ook ontvangt. Het mooie is dat onze feedback meteen is verwerkt en de lamp gewoon op onze plafonddozen gemonteerd kan worden.

Tinten wit

In tegenstelling tot eerdere LED panelen van Dream LED, kan deze Ceiling Sensor Light net even wat meer. Door de dikke rand heeft Dream LED ook kans gezien om meer LED’s weg te werken in het armatuur. Hierdoor kun je schakelen tussen warm wit, neutraal wit en koud wit. Net een beetje afhankelijk van de toepassing. Hang je hem in een gang, wil je wellicht warm wit licht hebben. Gebruik je hem zoals bij in een trapkast, is neutraal wit veel handiger om de etiketten op de drankvoorraad te kunnen lezen :-). De LED lamp moet 25.000 uur meegaan.

Helderheid

De Dream LED Ceiling Sensor Light is uitgerust met 90 SMD HP LED’s. Deze hebben een maximale, gecombineerde lichtopbrengst van 800 Lumen. Het verbruik van de Ceiling Sensor Light ligt met deze lichtopbrengst op 10 Watt.

In de lamp zit een dimmer die in vier trappen werkt. Op 3 Watt levert hij nog maar 240 lumen terwijl je op 10 watt dus die volle 800 lumen krijgt. Het dimmen gaat via de afstandsbediening en de lamp onthoudt altijd de laatste stand. Het schijnsel van de lamp gaat in een hoek van 120 graden.

Sensorgevoeligheid

De infraroodsensor heeft twee taken in de Dream LED Ceiling Sensor Light. Zowel het meten van beweging als van de hoeveelheid licht. Het is dus mogelijk om de lamp alleen aan te laten gaan bij een bepaald gebrek aan licht. In ons geval hebben we dit getest met een zaklamp omdat de testruimte geen invallend licht kent. Schijnen we op de sensor, zit deze ver boven de waarde om aan te gaan en blijft hij netjes uit.

Doen we dit niet, kunnen we de Ceiling Sensor Light dus op beweging laten schakelen. Via de afstandsbediening is het mogelijk om de gevoeligheid, en daarmee de detectieafstand, af te stellen. Het instellen is in het begin wel even een klus. Het verdient de aanbeveling de handleiding goed door te lezen. Het proces om de lamp in te stellen is niet heel complex, maar je moet even doorhebben hoe het werkt. Waarschijnlijk doe je het daarna jaren niet meer, dus bewaar de handleiding goed ;-).

Conclusie Dream LED Ceiling Sensor Light

De combinatie van een lamp met infrarood detectie voor binnenshuis komen we niet heel vaak tegen. Jammer, want het kan een hoop waarde toevoegen aan het wooncomfort zonder de noodzaak meteen naar een domotica oplossing te grijpen of het schakelmateriaal om te bouwen. Met de Dream LED Ceiling Sensor Light zien we hoe het bedrijf een balans slaat tussen design en functionaliteit. Bovendien is de wit tint goed instelbaar evenals de gevoeligheid. De procedure hiervoor is dan wel niet de meest gemakkelijke, hij is praktisch, voldoet en wellicht eenmalig. Ik heb er lang over zitten twijfelen, maar kan niets vinden om punten af te trekken. Vijf sterren is de enige, juiste conclusie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Review: Dream LED Ceiling Sensor Light CSL-100”

 1. Ik had gedacht hier erg blij mee te zijn ivm mijn man die net uit herziekenhuis is ontslagen eraan een deler/vergeetachtigheid lijd, Doet helaas mijn ene lamp niet met de afstandbediening meer waar ik de instellingen mee kan verricht. Hij heeft het 3 dagen gedaan en wilde een kleur wijzigen en helaas niet meer in te stellen, wat kan ik hier aan doen. Beneden in de gang doet het perfect en boven op de hal helaas niet. Die erg belangrijk is.
  Graag uw advies
  met vriendelijke groet
  Tini Menke

 2. Onlangs zijn er bij ons 2 dream led CSL-100 geplaatst, waarvan er 1 fantastisch werkt, beneden in de gang,. HELaas boven op de overloopt, kan ik hem alleen met de schakelaar bedienen en werkt de censor niet , hij heeft het even gedaan licht automatisch aan en uit.
  Tot dat mijn man de tv in de slaapkamer aan deed, ging de lamp 1 x knipperen en werkte verder de lamp niet meer, hij reageert allen op de afstand bediening van de tv.
  HELP WIE KAN MIJ helpen dit op te lossen, het is belangrijk voor mijn man

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Snel te monteren
 • Volledige levering
 • Nette afwerking
 • Drie tinten wit
 • Maximaal 800 Lumen
 • Instelbare gevoeligheid bewegingssensor

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram