Don’t Breathe (Blu-Ray)
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Don’t Breathe (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed verhaal
  • Zeer spannend
  • Goede cast

THE BAD

Na de remake van Evil Death keert filmmaker Fede Alvarez terug met een horrorfilm die misschien meer tegen de thriller aan ligt dan je van hem zou verwachten. En wederom wordt hij bijgestaan door producent Sam Raimi die we de afgelopen jaren toch een beetje hebben leren kennen als de koning van de spanning.

Don’t Breathe brengt ons naar de saaie buitenwijken van Detroid. Een stad die ooit geroemd werd als hoofdstad van de auto-industrie, maar inmiddels zo goed als failliet is. In deze stad woont Rocky (Jane Levy). Een jonge meid met vlugge vingers. Haar doel in het leven is om samen met haar zusje de troosteloze stad te ontvluchten. Op naar de sunshine state. Op naar California.

Rocky blijkt onderdeel uit te maken van een jeugdbende die zich verschuilt. De club bestaat naast Rocky uit Money (Daniel Zovatto) en Alex (Dylan Minnette). Money besteedt zijn tijd aan het vinden van mooie huizen om leeg te roven terwijl Alex regelt dat ze toegang krijgen tot het alarmsysteem. Iedereen draagt dus zijn steentje bij.

Wanneer Money weer een mooi huis gevonden heeft, is het tijd om deze leeg te halen. Op een bloedspannende wijze worden we geïntroduceerd in het huis van een man die blind, maar zeker niet doof is. Dit wordt op spectaculaire wijze geïntroduceerd waarbij Alvarez enorm veel oog heeft voor de kleinste details in het geluid van de film.

Qua acteerwerk zien we weer een cast zonder al te bekende koppen en dat werkt altijd goed in spannende films. De jonge cast zet bovendien een prima stukje acteerwerk neer waardoor de spanning goed behouden blijft.

Extra’s

Sony Pictures levert de Blu-Ray versie van Don’t Breathe af met een UltraViolet code. Je kunt de film daarmee naar ieder apparaat downloaden. Daarnaast zijn er verwijderde scènes, commentaren en een hoop making off materiaal. Je kunt dus nog heerlijk nagenieten na de spanning van Don’t Breathe.

Conclusie Don’t Breathe

Waar zit de fun voor de Evil Dead fans? Er zit wel beetje bloed in, maar de humor en de overdaad aan vlees en bloed ontbreken in Don’t Breathe toch echt. In ruil daarvoor krijgen we één van de meest spannende thrillers die op dit moment te koop is. Dat Sony adverteert dat het van de makers van Evil Dead is, is daarmee misschien een tikkeltje verwarrend en van mij mag het team zeker meer van dit soort films neerzetten.

Beschikbaarheid

Don’t Breathe is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.