Review: DC’s Legends of Tomorrow Seizoen 1 (DVD)

DC Comics kende met The Green Arrow en The Flash al twee succesvolle series over een enkele superheld. Net als Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. komt DC nu ook met een serie waar het een groep helden is die de hoofdrol speelt. Het grote verschil? In deze serie zijn het echte superhelden en is er duidelijk flink geïnvesteerd in de afwerking :-).

In DC’s Legends of Tomorrow seizoen 1 draait het allemaal om de superschurk Vandal Savage. De tijdwachters zitten daarmee in hun maag. Ze zouden terug in de tijd kunnen gaan om hem uit te roeien, maar welke schade richten ze aan? Één van hen, Rip Hunter, besluit niet af te wachten en reist af naar 2016 om daar een eigen legioen te rekruteren waarmee Vandal Savage aangepakt kan worden.

In 2016 aangekomen, staan we in Starling City en komen we natuurlijk ook The Green Arrow nog even tegen, maar al snel worden de superhelden en twee schurken verenigd. Die twee schurken zijn van die typische bajesklanten die al regelmatig, veel tijd hebben gezeten. Geslepen en een tikkeltje grof. Denk je al aan Prison Break? Inderdaad. De broertjes Scofield & Burrows zijn weer terug. Ditmaal als Leonard Snart / Captain Cold en Mick Rory / Heat Wave. Dr. Martin Stein (de professor van The Flash) en Jefferson Jackson zijn samen Firestorm, Brandon Routh als Ray Palmer / Atom, Caity Lotz als Sara Lance en Maisie Richardson-Sellers als Amaya Jiwe ofwel Hawkgirl.

https://www.youtube.com/watch?v=CytvZNpnwFE

Als groep gaan ze door de tijd reizen in de hoop Vandal Savage ergens uit te kunnen schakelen. Natuurlijk loopt het nooit echt zoals gepland, maar saai wordt dat niet. De afleveringen zijn echt goed geschreven en kwalitatief veel beter in elkaar gezet dan wat we hebben gezien bij The Green Arrow en The Flash. Iets dat niet al te gemakkelijk is wanneer je 16 afleveringen per seizoen moet opleveren. Wel zien we dat hier en daar wat slordigheidjes zitten in het manipuleren van de tijd, maar dat neem ik graag op de kop toe. Qua filmische beleving is dit echt een stuk beter dan wat ik de laatste jaren van DC heb gezien. Het zou me niet verbazen als er meer budget in deze serie is gaan zitten. Bovendien wordt het tweede seizoen momenteel uitgezonden in de VS en is het derde seizoen in de maak. We mogen dus nog even blijven genieten van deze fijne superheldenserie.

Extra’s

Warner Bros. heeft de vier DVD’s van deze serie afgeladen met bonus content waaronder het optreden van de groep superhelden op Comic-Con 2015 en een erg leuke gag reel.

Conclusie DC’s Legends of Tomorrow Seizoen 1

De superheldenseries die DC tot nu toe leverden waren leuk, maar toch ook een beetje glad. Ze voelden soms zelfs een beetje soapie aan, maar dan meer gericht op mannen. Met DC’s Legens of Tomorrow Seizoen 1 laten ze zien dat ze ook gewoon een serie kunnen maken die aanvoelt als een superheldenfilm. Hier en daar laten ze wat steekjes vallen in het verhaal, maar het zijn kleine dingen die de pret eigenlijk nauwelijks bederven. Dit is hoe het moet.

Beschikbaarheid

DC’s Legends of Tomorrow Seizoen 1 is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede verhalen
  • Veel actie
  • Minder 'soap' gevoel
  • Prima cast

THE BAD

  • Af en toe kloppen de gevolgen van tijdreizen niet helemaal, het blijft een lastig onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events