Philips en Ameland pakken lichtvervuiling innovatief aan

IoT wordt steeds belangrijker. Niet alleen in huis, maar ook op straat. Ameland en Philips hebben de verlichting op het eiland zo aangepakt dat comfort voor de bewoners en voor de dieren op en om het eiland in balans zijn gebracht.

Zo zijn in de straten nieuwe LED armaturen geplaatst die de hoeveelheid strooilicht moeten minimaliseren. Strooilicht is een groot probleem omdat onder anderen vogels gedesoriƫnteerd raken.

Rondom de stranden is gebruik gemaakt van groen-blauwe verlichting die met deze kleuring al minder impact heeft op het dierenleven. Daarnaast worden de lampen sterk gedimd. Pas wanneer de lampen registreren dat er mensen in de buurt zijn, zal het vermogen oplopen. Alle lampen op het eiland zijn ook connected zodat ze met elkaar en de centrale kunnen communiceren.

Door de omschakeling op LED verwacht Philips voor de gemeente een besparing op energie van 70%. Daarnaast blijft Philips de komende tien jaar betrokken bij het onderhoud en het verder optimaliseren van de verlichting op het eiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Philips en Ameland pakken lichtvervuiling innovatief aan”

  1. Wat een goed initiatief! Maar wordt het dierenleven niet alsnog verstoord door het aanleggen van de elektriciteitskabels? Lijkt mij een beetje een gemiste kans om niet gelijk verlichting neer te zetten dat op zonne-energie werkt. Dat bestaat namelijk al wel, zoals bijvoorbeeld de lantaarnpalen van flexsol solutions

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram