Deze iPhones en iPads krijgen geen updates meer

Een nieuw jaar, een nieuwe serie iPhones en iPads die bij Apple worden afgeschreven. Dat wil zeggen dat ze geen iOS updates meer krijgen. Steeds gevoeliger worden voor hackers en geen nieuwe software meer kunnen downloaden.

Nadat Apple vorig jaar al besloot het leven van 40% van de verkochte iPad’s te beëindigen (en zo verkoop van nieuwe te stimuleren), lijkt Apple er nu voor te kiezen om alle 32-bit hardware van haar gebruikers af te schrijven.

Onder de nieuwe afschrijvingen vallen de volgende apparaten:

  • iPhone 5
  • iPhone 5C
  • iPad 4e generatie

Hoewel de verwachting was dat Apple pas bij iOS 11 deze apparaten zou afschrijven, gaat het gerucht dat Apple er al met iOS 10.3.2 uit zal gooien. Daarmee loopt Apple voor op de verwachtingen. Ook lijkt Apple nu afscheid te nemen van alle, oude 32-bit hardware door deze groep apparaten buiten te sluiten. Dit zou in lijn zijn met de app strategie.

Daarnaast gaat Apple ook de ondersteuning van 32-bit apps op 64-bit iOS apparaten schrappen. Daarmee zal zo’n 8% van de apps niet langer toegankelijk zijn voor gebruikers van moderne iOS hardware. Dat klinkt misschien een beetje vervelend, maar het gaat vooral om sterk verouderde en slecht onderhouden apps. De peildatum hiervoor ligt op 20 september 2013.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.