Hexagon, de achteruitrijcamera voor op de fiets

Hexagon Achteruitrijcamera voor de fiets

In high-end auto’s is de achteruitrijcamera al lang niets bijzonders meer. Voor de fiets is dat een ander verhaal. En het is niet echt een achteruitrijcamera. Het is een hulpmiddel om voor je te zien, we je van achteren inhaalt en meer.

De Hexagon is een Full HD camera die permanent streamt naar jouw smartphone. Daarbij is het de bedoeling dat je jouw smartphone op het stuur hebt gemonteerd. De camera zorgt ervoor dat je altijd weet wat er achter he gebeurt. Het is zelfs mogelijk om de beelden direct te streamen.

Naast een camerafunctie, werkt de Hexagon ook als volwaardige fietsverlichting. Inclusief richtingaanwijzers achter die aangestuurd worden door de app of de afstandsbediening op het stuur. Dat wil zeggen, er komt ook een Ligt versie zonder de verlichting. En mocht je smartphone zonder stroom komen te zitten, dan is de Hexagon ook nog een powerbank.

Hoewel je beelden kunt streamen naar je smartphone, kun je de Hexagon ook als actioncam gebruken en beelden rechtstreeks op een microSD kaartje op laten slaan. De camera kan 32GB kaarten aan wat goed is voor 4 uur opslag. Een g-krachten meter kan bovendien ongelukken meten en automatisch notificaties uitsturen. Voor ouders is het ook mogelijk om de locatie van kinderen in de gaten te houden. Of in ieder geval de fiets.

Beschikbaarheid

De Hexagon staat nu op IndieGoGo.

4 reacties

  1. Beste Arjan,
    Dank weer voor jouw artikel.
    Is deze Hexagon bike camera nog wel in productie gegaan en weet jij waar deze te koop zijn.

    mvg
    jeff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.