Gerucht: Amazon gaat VOIP integreren met haar Alexa

Een kleine stap van Amazon, een grote stap voor de Alexa gebruiker. Amazon zou van plan zijn om met behulp van Alexa VOIP diensten aan te gaan bieden. Net als bij Skype zouden Alexa gebruikers gemakkelijk met elkaar in gesprek moeten kunnen komen. Bij apparaten met Alexa en een camera zouden zelfs videogesprekken tot de mogelijkheden behoren.

Amazon’s Alexa zag voor het eerst het levenslicht op de Echo speaker van de digitale grootgrutter. Inmiddels hebben zowel Amazon als vele anderen al hardware met ondersteuning voor Alexa op de markt gebracht. Hoewel de assistent vrijwel niet beschikbaar is buiten de VS, is het één van de meest begerenswaardige digitale assistenten geworden.

Het ontwikkelen van extra functies via Alexa kan door iedereen gedaan worden. Dit door zogenaamde skills te ontwikkelen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld smart home componenten aan Alexa toevoegen om zo via spraak bijvoorbeeld de temperatuur in huis aan te passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.