Amazon van plan te gaan leveren op de maan

Blue Origin Raket

Als we het over ruimtevaart hebben, is het doorgaans Elon Musk’s SpaceX waar we het over hebben. Waar dat bedrijf werkt aan plannen om te gaan wonen op mars, is er nog een innovatief ruimtebedrijf bezig met plannen om in de ruimte te gaan wonen. Dit is Blue Origin van Amazon baas Jeff Bezos. En onder de vlag van Amazon is hij ook van plan om boodschappen en producten op de maan te leveren.

Hoewel het leveren van bestellingen per drone volop in ontwikkeling is bij Amazon, denkt de Amazon bas dus al heel wat jaartjes vooruit. De raket die de bevoorrading van de maanbewoners via Amazon moet afhandelen heeft zelfs al een naam gekregen, de Blue Moon.

Net als SpaceX, werkt Blue Origin aan herbruikbare ruimteraketten. Het bedrijf doet daarnaast ook aan ruimtetourisme.

De plannen zouden rond 2025 al werkelijkheid moeten worden. Opvallend is overigens wel dat binnen het plan geen transport van mensen zit, maar Amazon levert op aarde natuurlijk ook geen mensen ;-).

Via TheVerge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.