TP-Link introduceert nieuwe router die voorloopt qua technologie

TP-Link Archer C5400X

TP-Link was vorig jaar de eerste die een 60GHz router introduceerde. En ondanks dat er inmiddels wel meer 60GHz routers zijn, zijn er eigenlijk nog geen apparaten die ermee overweg kunnen. Met de AC5400 zet TP-Link opnieuw een flinks stap voorwaarts en laat het merk opnieuw zien vooruitstrevend met technologie om te gaan. Ditmaal met een sterke focus op rekenkracht en snelheid van het complete systeem.

De TP-Link AC5400 is uitgerust met een 64-bit quad-core 1.8GHz chipset. Opvallend is dat TP-Link dit keer een meer traditionele Tri-Band router heeft gebouwd. De 60GHz band is er dus weer uit. Deze router zet weer één 2.4GHz netwerk op en twee 5GHz netwerken. Bij die 5GHz netwerken worden langzame apparaten en snelle van elkaar gescheiden om zo een optimaal presterend netwerk neer te zetten.

Wel heeft het ontwerp van de AC5400 haar echt antennes behouden. Zo kan de router zelf schakelen tussen de antennes om een optimale verbinding neer te zetten. Om de verbinding optimaal en snel te houden, brengt TP-Link technologieën als NitroQAM en RangeBoost aan boord.

Ook bedrade apparaten worden goed geholpen door de acht netwerkpoorten die de AC5400 beschikbaar heeft. Dit zijn allen gigabit poorten. Bovendien zijn voor NAS gebruikers twee poorten te combineren voor link aggregatie. Zo hebben NAS systemen een 2Gb verbinding op het netwerk. Zo kunnen twee gebruikers van de NAS gelijktijdig 1Gb aan bandbreedte benutten. Er ligt 16GB aan interne opslagruimte in.

Ook bijzonder is de aanwezigheid van bluetooth in het ontwerp van de AC5400. Met behulp van bluetooth kan de router direct via een app worden geconfigureerd zonder eerst moeite te doen met het aansluiten van een netwerkverbinding.

Beschikbaarheid

De TP-Link Archer AC5400 ligt vanaf de zomer in de winkel. Over prijzen is nog niets gecommuniceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.