Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sudio Vasa Blå met 4.5 sterren.

The Good
  • Sterke prijs/kwaliteit verhouding
  • Veel accessoires
  • Mooie verpakking
  • Nette afwerking
The Bad


Met de Vasa Blå introduceerde het Zweedse Sudio haar eerste draadloze stereo headset. Dat wil zeggen, een draad tussen beide oordopjes, maar niet naar jouw smartphone of tablet met een interessant design en een relatief laag prijskaartje. Wij hebben de Vasa Blå getest.

Unboxing

De Sudio Vasa Blå valt al meteen op wanneer je het doosje voor je hebt liggen. Gewoon een mooi, kartonnen doosje met daarin weer losse doosjes in een frame van schuim. Veel aandacht voor goede verpakking.

Iets anders dat opvalt is de compleetheid. Je krijgt een mooie set accessoires bij de Sudio Vasa Blå, dus je maakt meteen een goede, complete start.

Design

Sudio heeft bij de Vasa Blå gekozen voor een platte kabel. Dit type kabel heeft als voordeel dat het niet snel in de knoop raakt. Belangrijker nog, je hebt bijvoorbeeld meer ruimte voor een antenne. Het signaal tussen smartphone en headset is immers erg belangrijk.

De oordopjes zelf zijn goudkleurig met, in dit geval, zwarte eartips. De afstandsbediening en de accu zitten in het snoer weggewerkt en hebben dezelfde kleur.

Bij de accessoires zit ook een clip om het snoer aan jouw kraag vast te zetten. Zo minimaliseert Sudio het risico op verlies. Net als bij de oordopjes is deze clip goudkleurig afgewerkt. Alleen is de tint compleet anders. Een klein detail dat duidelijk over het hoofd is gezien. Jammer.

Tenslotte vinden we nog een lederen tasje in de verpakking dat in dezelfde kleur als de headset is geverfd. Erg netjes.

Draagcomfort

Bij in-ear headsets is het altijd belangrijk om te beginnen met passen met de kleinst meegeleverde eartip. Alleen als hij dan niet blijft zitten, ga je voor een grotere. Anders wordt de druk op de gehoorgang te groot en kan de headset gaan irriteren. Met 4 extra paar eartips krijg je bij Sudio een grote hoeveelheid maten om uit te proberen en daar worden we altijd wel enthousiast van.

Hoewel de afstandsbediening en accu wat verder op de kabel zitten, hebben deze eigenlijk geen nadelig effect op het draagcomfort.

Geluidskwaliteit

Qua geluidskwaliteit heeft Sudio er vooral voor gekozen om op veilig te spelen. Dit heeft Sudio gedaan door de Vasa Blå van 10,2mm drivers te voorzien. Hoe groter de driver, hoe beter het geluid doorgaans is. De rest moet van de klankkamer komen.

Het effect is dat Sudio hiermee nog beter kan inspelen op de prijs/kwaliteitverhouding van deze headset. Voor de negen tientjes die de Vasa Blå kost, krijg je naar verhouding echt een prima, rijk geluid.

Accuduur

Sudio claimt op de Vasa Blå een accuduur van 8 uur. In onze test komen we steeds rond de 8 uur uit. Het volume en kwaliteit van de verbinding zijn hierin van belang. In twee uurtjes is de Vasa Blå volledig opgeladen.

Conclusie Sudio Vasa Blå

Design, een prima geluid en een relatief lage prijs. Dit lijkt de strategie achter de Sudio Vasa Blå. Een strategie die voor jou als gebruiker in ieder geval klopt. Je krijgt een headset die er prima uitziet en die voor het geld ook echt prima klinkt. Dat er bij de kleur van de meegeleverde clip niet echt is gelet op de kleur van de oordopjes is eigenlijk het enige smetje op de hele ervaring.

Beschikbaarheid

De Sudio Vasa Blå is via de eigen website verkrijgbaar en kost €90.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.