Review: Pure Evoke H6 (DAB+ Radio)

In 2015 was ik al erg enthousiast over de Pure Evoke D6. Een DAB+ radio in een enorm mooie behuizing met de nodige extra's aan boord. Met de Pure Evoke H6 zien we een directe opvolger. Ditmaal met een groot kleurendisplay voor de radiozenders die hier plaatjes naartoe kunnen sturen. Een stap omhoog in luxe dus.

Unboxing

We hebben geen unboxing video voor je. De doos was duidelijk al eens uitgepakt en dat maakt het lastig om je te laten zien wat je van een nieuwe verpakking mag verwachten. Wel kunnen we je vertellen dat je de Pure Evoke H6 met wat documentatie en een netstroom voeding ontvangt.

Wat niet in de doos zit is een optionele accu. De Pure ChargePAK F1. Een accu waarmee je de radio meerdere uren zonder stroom kunt gebruiken.

Design

Qua design is de Pure Evoke H6 weer een hele opvallende radio. Hoewel het design nauwelijks verandert is, blijft het mooi om te zien hoe Pure in de behuizing veel ruimte laat om hout te laten zien, maar tegelijk veel ruimte voor techniek heeft. De behuizing van de Pure Evoke H6 is namelijk van hout. Niet massief, gewoon MDF dat echt heel netjes gelamineerd is. Hoe dan ook, het is zeker positief voor de klank die eruit komt.

Opvallend aan het design is de SnoozeHandle. Dit handvat dient ook als touchbediening voor de wekkerfunctie van de radio.

Display

Ineens is hij er, een 2,8 inch display. TFT, Full Color en met een best grote kijkhoek. Dit display helpt je om met gemak door alle beschikbare zenders te bladeren. Hierdoor maakt het deze Pure Evoke H6 een stuk overzichtelijker in gebruik en daarmee gebruiksvriendelijker dan haar voorganger. Een kleine aanpassing die dus een enorm verschil maakt.

Het display biedt ook ruimte aan radiostations om afbeeldingen met de muziek mee te streamen. In Nederland lijkt dat nog niet echt te gebeuren. We hebben een aantal populaire zenders opgezocht en nergens plaatjes gezien. Komt vast nog. De radio is er alvast klaar voor ;-).

Geluid

Het geluid van de Pure Evoke H6 komt van twee speakerdrivers. Beiden zijn full-range en hebben een doorsnede van 3 inch. Het totale vermogen van de speakers ligt op 20 Watt RMS. De twee drivers krijgen ondersteuning van een bassreflexpoort. Pure maakt voor deze radio dus geen gebruik van passieve radiatoren. Waarschijnlijk mede omdat je hier op dit formaat ook fijn de ruimte voor hebt.

Het gevolg van deze bassreflexpoort is dat de bass wel heel erg laag is. Met de ingebouwde equalizer is het mogelijk de hoge tonen toch wat meer ruimte te geven en dan is het geluid echt prima. Doordat de speakers vrij ver uit elkaar zitten, behoud je ook een aardig stereogeluid.

Naast DAB+ is de Pure Evoke H6 ook geschikt voor FM gebruik, bluetooth en een analoge verbinding via een 3,5mm audioaansluiting. Voor bluetooth streaming lijkt de Pure gebruik te maken van A2DP.

Conclusie Pure Evoke H6

Met de Pure Evoke H6 krijg je eigenlijk de Pure Evoke D6, maar met een briljante toevoeging. Namelijk het display. De verbetering in functionaliteit is zo groot dat ik ook niet meer zou kunnen aanraden om nog voor de oude D6 te gaan. Pure laat met de Pure Evoke H6 zien hoe het moet.

Beschikbaarheid

De Pure Evoke H6 gaat €259,99 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed ontvangst
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Display maakt hem veel gebruiksvriendelijker
  • Voldoende volume voor de gemiddelde kamer in huis
  • Erg mooi ontwerp

THE BAD

  • Geluid is van zichzelf wel heel bassheavy
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram