Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de GANT Blauw Gestreept Tech Prep Shirt maat L met 4.5 sterren.

The Good
  • Draagt luchtig
  • Zit comfortabel
  • Stof ademt
  • is niet te dun
The Bad
  • Geen


Een overhemd in het online magazine GadgetGear? Daar moet iets bijzonders mee zijn. We testen en reviewen altijd producten die opvallen, wannahaves zijn of bijzonder goed uit de verf komen. GANT hoort hier helemaal tussen met de nieuwe technologie Tech Prep™.

GANT komt begin 2017 met een innovatieve claim. Een selectie van GANT overhemden zijn voor heren uitgerust door middel van een technische functie van de stof die Tech Prep genoemd wordt. Deze techniek verbetert  niet alleen de tijdloze GANT look, maar ondersteunt een levensstijl.

Tech Prep

Een techniek die ervoor zorgt dat de overhemden sneldrogend, ademend en zweet kunnen vervoeren van huid, door het kledingstuk heen, de lucht in! Dat klinkt geweldig, toch? Voor mij persoonlijk klonk dit als muziek in de oren, want ik ben vader van twee jonge kinderen (4 en 2 jaar) en daarnaast werkzaam in een kantoorbaan functie. Hiermee bedoel ik dat de kledinglijn van GANT natuurlijk zeer geschikt is als mijn dagelijkse snit, maar nog veel belangrijker… Naast het zakelijk aspect staan jonge kinderen garant voor een gezond portie zweten tussen het rennen, vliegen in de ochtend en het tillen, stoeien en knuffelen in de avond. Een overhemd dat tijdens deze condities in topvorm kan blijven, dat is de wens van iedere man. Speciaal in de zomermaanden.

De theorie

Tech Prep is hoog presterende microfiber polyester, dat zweet verplaatst van het lichaam door het materiaal, waar het uiteindelijk onzichtbaar verdampt. De kledingstukken zijn zodanig geweven dat lucht en lichaamswarmte door de stof ademen en de temperatuur reguleren van de omgeving. Daarnaast zijn Tech Prep shirts actief. Ze absorberen vocht uit de huid en vervoeren het van je lichaam naar buiten de stof.

Het doel van GANT is om hun look ook comfortabel te houden wanneer je een actieve levensstijl leeft. Dat kan een drukke zakelijke sfeer zijn waar je in werkt, van vergadering, naar vergadering. Of de fietsrit ’s ochtends en aan het eind van de dag waar je niet bezweet van wilt aankomen. Of het sjouwen met kids van hot naar her. GANT wil met Tech Prep benadrukken dat de tijdloze GANT-look met deze nieuwe technologieën en innovatieve materialen juist deze levensstijl ondersteunt.

Tech Prep is er om jou een comfortabel gevoel te geven, waar je ook bent. Intelligente stoffen, die volledig toegerust zijn op onze moderne manier van leven.

De praktijk

GANT heeft hier een enorme doelgroep te pakken die dit allemaal lezen en denken “Ja, ik ben zo iemand.” Want iedereen heeft wel eens een drukke dag, waar je met hetzelfde overhemd ’s avonds onverwacht in een restaurant zit. Of dat je toch moest sprinten voor die laatste trein. Of misschien die volle vergaderruimte waar je het woord moest nemen. Iedereen krijgt het wel eens warm en dan is niets prettiger dan dat je zelf comfortabel in je vel zit door kleding die jouw lichaamstemperatuur reguleert, ademt en zweet vervoert naar het luchtledig.

De test

We konden niet anders dan al onze voorbeelden uit de test uit te voeren. We zijn daarom gaan stoeien met kinderen, sprinten voor treinen, rennen tijdens het hond uitlaten, voor een groep het woord nemen en ’s avonds met hetzelfde overhemd uit eten geweest. Dit zijn mijn bevindingen:

Voor de test droeg ik een wit katoenen t-shirt met daaroverheen het GANT Blauw Gestreept Tech Prep Shirt maat L. Bij mijn buitenactiviteiten droeg ik een dikke winterjas en binnen natuurlijk enkel het overhemd als buitenste laag.

Het resultaat

De Tech Prep technologie geeft mij het gevoel dat ik niet meer dan een t-shirt draag. Dat komt niet door het gewicht, of door de stof, maar door de eigenschappen. Het ademt terwijl het je wel compleet omhult als stevig overhemd. Er is een duidelijk verschil tussen ieder ander overhemd met dezelfde dikte qua stof en een Tech Prep overhemd wanneer er lichamelijke inspanning bij komt kijken. Met de Tech Prep ben ik veel sneller op normale temperatuur en zweet beduidend minder in normale dagelijkse omstandigheid. Zo rende ik vanuit huis, naar de buitenschoolse opvang van mijn zoon. Haalde hem op en tilde hem de weg terug naar huis. Daarna liep ik drie verdiepingen trap en maakte boven de balans op. Dit is een normale wekelijkse routine die ik tweemaal met Tech Prep heb getest en twee maal zonder. Ik heb zelf niet ervaren dat ik vocht vanuit mijn huid door mijn overhemd voelde gaan en zag verdampen, maar dat zal op microscopisch vlak zijn. Wel verbaasde ik me wel over het feit dat ik meer zweette bij inspanning als ik geen Tech Prep droeg. Het was alsof ik door de Tech Prep te dragen, minder droeg. Niet qua gevoel, maar qua resultaat.

De Conclusie

De Tech Prep technologie van GANT zorgt ervoor dat je, je vrijer en langer comfortabel voelt in een net overhemd. Shirts hebben dit eerder geclaimd. Zo heb je de Dry Fit sportshirts die ademen, maar dit komt puur doordat de stof enorm dun, met gaatjes en plastic aanvoelt. GANT doet dit heel anders. Het overhemd voelt niet anders dan ieder ander GANT overhemd. Ga je te voet? Te fiets? Of in een overvolle trein waarvoor je eerst moest rennen? Hoe je ook naar je werk gaat, in het overhemd van GANT met Tech Prep kom je goed voor de dag. De meerprijs van deze technologie (10%) is een kleine prijs voor een groter genot. Niet alleen qua looks, maar ook qua gevoel. Mijn tip; als je toch een goed overhemd moet kopen, neem dan deze (en die kleur 😉 )

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.