Plex voegt Alexa ondersteuning toe, koopt Watchup

Amazon Echo Dot

Het team achter de populaire mediaserver van Plex heeft niet stilgezeten afgelopen maand. Zo kan het team nu aankondigen dat Plex compatible is met Amazon Alexa en heeft het haar eerste grote overname gedaan.

Amazon Alexa ondersteuning

Met de ondersteuning voor Amazon Alexa is het nu voor Amerikanen mogelijk om Plex clients aan te sturen via stemopdrachten. Hierdoor is het niet langer nodig om een afstandsbediening voor Plex te gebruiken. De integratie werkt alleen nog niet voor muziek op Plex, maar ook daar wordt aan gewerkt.

Overname Watchup

Watchup is een videonieuwsdienst die locale, nationale en internationale videodiensten weet te combineren om zo op een nieuwe manier het nieuws te presenteren. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van 200 kanalen. Met de overname van Watchup zullen de diensten van Watchup diep geïntegreerd worden in de Plex client.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.