Sony heeft vanochtend vroeg haar eerste twee smartphones aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC). Het gaat om twee mid-range Android smartphones. De Sony Xperia XA1 en de Xperia XA1 Ultra. Beiden vallen op door het borderless design van Sony. Hierdoor is de bezel aan de zijkanten zo goed als weg.

Sony voorziet de twee Android smartphones van 23 megapixel camera’s met een 1/2.3” Exmor RS beeldsensor met hybrid autofocus. De camera legt foto’s vast in 0.6 seconden. De toestellen worden aangedreven door een MediaTek chipset. Dit is een onbekende octa-core chipset met ondersteuning voor Adaptive Charging om zo de interne accu beter te onderhouden.

Sony Xperia XA1

Aan de voorkant beschikt de Xperia XA1 (boven afgebeeld) over een 8 megapixel selfie camera met 23mm groothoeklens. Deze Android smartphone beschikt over een 5 inch display met een 720p resolutie.

Sony Xperia XA1 Ultra

De Xperia XA1 Ultra phablet krijgt aan de voorkant een 16 megapixel selfie camera mee met optische beeldstabilisatie en Selfie flitser. Deze Android smartphone beschikt over een 6 inch display met een 1080p Full HD resolutie.

Sony Xperia XA1 Ultra

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XA1 gaat €279 kosten. De Xperia XA1 Ultra €379. De toestellen liggen in het voorjaar in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.