Onbekende Smartphone
Arjan Olsder
Arjan Olsder

De LG G6 krijgt een FullVision Display

Fabrikanten doen en veel gevallen hun best om pas op het laatst moment te laten weten wat de naam van hun nieuwe topmodel zal zijn. Al kunnen we die doorgaans prima raden. LG lijkt daar met de G6 wat minder moeilijk over te doen. Gisteren maakte LG bekend dat het toestel er komt door de aankondiging dat het een FullVision display meekrijgt.

Het nieuwe FullVision display is weer een interessant concept van LG. Het is een display in een 18:9 verhouding. Ter vergelijking, bioscoopfilms worden gepresenteerd in een 21:9 beeldverhouding en aan de muur heb je als het goed is een 16:9 breedbeeld TV hangen. Het FullVision display komt er qua vorm dus tussenin te zitten.

Het FullVision display krijgt met 5,7 inch een flinke doorsnede en daarmee mag het toestel zich bijna een phablet noemen. Met een resolutie van 2.880 x 1.440 pixels mag je een haarscherp beeld verwachten.

LG heeft de interface van het toestel op het nieuwe beeldformaat aangepast. Zo is het mogelijk om te multitasken in twee vierkante vensters van 1.440 x 1.440 pixels. De interface zal er tijdens het kijken van films anders uitzien dan wanneer je een website bezoekt en ook de camera app schijnt veel profijt van het nieuwe schermformaat te hebben. De smartphone bevat ook technologie om traditionele 16:9 apps geschikt te maken voor 18:9.

De camera app gaat dus flink op de schop. LG legt een sterke focus op foto’s in een 1:1 beeldverhouding. Dit in verband met de populariteit van bijvoorbeeld Instagram. De camera kan dan aan de ene kant van het display foto’s schieten terwijl je op de andere helft de laatste foto kunt beoordelen op kwaliteit. Ook is het mogelijk om vanuit de app al meteen .gif bestanden te maken van 2 tot 100 foto’s.

LG geeft aan de G6 op 25 februari te presenteren tijdens het Mobile World Congress (MWC).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.