Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

KPN en Ziggo komen met 4K TV boxen

Afgelopen zomer liet KPN al weten een settop-box met 4K ondersteuning te testen. Een groep van 1.000 klanten mocht al met de nieuwe box aan de gang. Hoewel er nog geen echte 4K TV kanalen zijn, kan via IP al veel 4K content bekeken worden. Nu geeft Ziggo aan ook met een 4K oplossing te gaan komen.

Moederbedrijf Liberty Global heeft bekend gemaakt aan een 4K box te werken. In diverse landen waar het bedrijf actief is, wordt al druk geëxperimenteerd met het doorgeven van 4K beelden. Daarnaast zijn er steeds meer 4K ondersteunende streaming diensten die via de boxen nu nog gelimiteerd worden tot een uitvoer op Full HD.

Met nieuwe coderingstechnieken als h.265 is de kans groot dat 4K kanalen inmiddels klein genoeg zijn voor doorgifte. Hoe snel we in Nederland daadwerkelijk 4K kanalen mogen verwachten is nog onbekend. Normaal is de publieke omroep erg snel met experimenten op dit gebied. Toch hebben we daar vooralsnog niets gezien. De adoptie van Full HD op de kabel heeft in ieder geval erg lang op zich laten wachten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.