Hands-on met de Huawei Mate 9 Porsche Design

In november waren we in China en mocht ik er al even mee spelen; de Huawei Mate 9 Porsche Design. Het absolute topmodel van Huawei dat laat zien wat het bedrijf allemaal kan. En bovendien een bijzondere samenwerking met Porsche. Bij deze onze eerste ervaring met het toestel.

Wat meteen opvalt is het ontwerp van het toestel. Als het om elektronica van Porsche Design gaat zijn we gewend dat alles rechthoekig is en scherpe randen heeft. En van geborsteld aluminium of RVS is. Nee, echt heel hoogstaand was het allemaal net niet.

Met de Huawei Mate 9 Porsche Design is het totaal anders. Het fysieke ontwerp van de Huawei Mate 9 Pro werd 1-op-1 overgenomen, maar met een luxe afwerking. Denk aan het gebruik van grafiet om het toestel zo zwart mogelijk te maken.

Huawei Mate 9 Porsche Design

De Mate 9 Pro, en dus de Huawei Mate 9 Porsche Design, staan voor het beste van Huawei. Het laat zien dat Huawei, net als Samsung, prima met gebogen displays kan werken. En ja, dat ziet er gewoon heel netjes uit. Ook heeft Huawei de vingerafdruksensor aangepast. Normaal is deze rond of vierkant. Nu is het een rechthoekige home knop onder het display geworden die net zo snel vingers herkent als de knop achterop de Mate 9.

De 6GB aan werkgeheugen zorgt ervoor dat Android veel sneller aanvoelt. Met name doordat het toestel echt extreem snel tussen apps wisselt. Dit voelt toch echt wel een beetje als de toekomst. Last but not least is er nog 256GB aan opslagruimte. Je komt dus niets tekort.

Porsche Design accessoires zoals een speciale cover maken de complete beleving af. Dat mag ook wel. Inmiddels is het toestel ook in Nederland te koop en gaat het €1.399 kosten. En ja, dan draai je ook de nieuwste Android. Wil je meer weten over de cameraprestaties, check dan de review van de Mate 9. De camera’s zijn identiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.