Gelekt: Dit is de Huawei P10

Huawei P10 Black

Dat Huawei met de P10 zou komen was al lang geen geheim meer. Zelfs de Nederlandse twitter account van Huawei heeft het toestel al bij naam mogen noemen. En nu weten we hoe deze Android smartphone eruit komt te zien.

Wat we hier hebben is een gelekte afbeelding van een zwarte Huawei P10. Aan de achterkant zien we een aluminium met een zwarte strip waarachter een dubbele Leica camera schuil gaat. De derde generatie alweer. Het is niet heel goed te lezen, maar het lijkt een 1.2 lens te zijn wat aangeeft dat het toestel zeer lichtgevoelig is. Ook zien we weer een dubbele LED flash. Ook Laser Autofocus is aanwezig. Dit zien we niet terug in de zwarte band, maar wel wanneer we naar de alternatieve kleuruitvoeringen hieronder kijken. Dit zat ook in de vorige Leica smartphones (Huawei P9 en Huawei Mate 9 / Mate 9 Pro / Mate 9 Porsche Design).

Aan de achterkant zien we ook dat de antennes van het toestel onderaan en bovenaan zijn weggewerkt. Huawei gebruikt doorgaans een systeem met meerdere antennes zodat het toestel zelf kan bepalen welke het beste bereik oplevert.

Huawei P10 Kleuren

Wat ook opvalt is dat het vingerafdrukscanner van de achterkant is verdwenen. Deze is nu onder de home knop onder het display geplaatst. Daarmee volgt Huawei het design dat Apple en Samsung gebruiken terwijl Huawei eigenlijk de trendsetter was door deze op de achterkant te plaatsen. Onder de volumeknop zien we een opvallende knop met een rode rand. Dit zou een sluiterknop voor de camera kunnen zijn of een algemene actieknop waar je zelf een app aan kunt verbinden. Tijdens de presentatie op het Mobile World Congress (MWC) horen we daar vast meer over.

Wat we verder mogen verwachten is dat het toestel natuurlijk op Android 7 Nougat zal draaien. Het display zal minimaal Full HD zijn al weten we dat Huawei de laatste tijd ook de deur open zet voor hogere resoluties. Echter is Huawei lang voorstander geweest van de gedachte dat Full HD genoeg zou zijn. Iets dat niet helemaal opgaat bij de laatste VR technieken van Google. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid weer op een eigen HiSilicon Kirin chipset draaien. Hierdoor kan Huawei een goed balans slaan tussen features, prestaties en kosten.

De foto is afkomstig van evleaks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.