Digitaliseer oude filmtapes met de Reflecta Filmscanner Super 8

Misschien ken je ze nog, de oude smalfilms. De verre voorlopers van de videocamera die we vooral in films nog gebruikt zien worden. Voor iedereen die deze oude filmrollen nog ergens op zolder heeft, is er nu een manier om ze te digitaliseren.

Het Duitse Reflecta brengt nu een filmscanner op de markt die de beelden kan digitaliseren. De filmscanner kan met zowel Normal 8 als Super 8 rollen overweg en converteert de beelden keurig naar MP4 bestanden. De beelden worden met een maximale resolutie van 1.440×1080 pixels gescand en direct op een SD kaart (max 32GB) gezet. Het is dus niet noodzakelijk om een computer aan te hebben staan. De scanner scant twee beelden per seconde en doet daarmee 30 minuten over een rol van 15 meter.

Beschikbaarheid

De Reflecta Filmscanner Super 8 – Normal 8 ligt vanaf maart in de winkel voor €449.

3 reacties

  1. Wanneer je films met geluid hebt, heb je er niets aan, want het apparaat neemt helaas het geluid niet op. Erg jammer, waardoor de koop voor velen niet door gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.