GadgetGear.nl

Digitaliseer oude filmtapes met de Reflecta Filmscanner Super 8

Misschien ken je ze nog, de oude smalfilms. De verre voorlopers van de videocamera die we vooral in films nog gebruikt zien worden. Voor iedereen die deze oude filmrollen nog ergens op zolder heeft, is er nu een manier om ze te digitaliseren. Het Duitse Reflecta brengt nu een filmscanner op de markt die de […]

Misschien ken je ze nog, de oude smalfilms. De verre voorlopers van de videocamera die we vooral in films nog gebruikt zien worden. Voor iedereen die deze oude filmrollen nog ergens op zolder heeft, is er nu een manier om ze te digitaliseren.

Het Duitse Reflecta brengt nu een filmscanner op de markt die de beelden kan digitaliseren. De filmscanner kan met zowel Normal 8 als Super 8 rollen overweg en converteert de beelden keurig naar MP4 bestanden. De beelden worden met een maximale resolutie van 1.440×1080 pixels gescand en direct op een SD kaart (max 32GB) gezet. Het is dus niet noodzakelijk om een computer aan te hebben staan. De scanner scant twee beelden per seconde en doet daarmee 30 minuten over een rol van 15 meter.

Beschikbaarheid

De Reflecta Filmscanner Super 8 – Normal 8 ligt vanaf maart in de winkel voor €449.

1 reactie

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.