We hebben er weer een merk bij op de Nederlandse smartphonemarkt. Jaren geleden schreven wij al over de Android smartphones en tablets van Asus die nooit in Nederland op de markt kwamen. Vanmiddag onthulde het bedrijf nu toch echt te starten. Asus presenteerde de ZenFone 3 voor de Nederlandse markt.

Met de ZenFone 3 stort Asus zich op een markt die toch al behoorlijk krap is. Een gewaagde stap die weleens goed uit zou kunnen pakken gezien de bekendheid van het merk. Zeker als het gaat om het kwaliteitsimago. Met de introductie van vanmiddag krijgen we drie modellen om uit te kiezen.

Asus ZenFone 3

Het vlaggenschip van Asus is de ZenFone 3. Een smartphone met een 5,5 inch display en een best aardige Qualcomm Snapdragon 625 chipset. Deze chipset bevat een processor met acht kernen op 2.0Ghz en een dikke 3GB/4GB aan werkgeheugen. Bovendien krijgen gamers de beschikking over een Adreno 506 GPU. Afhankelijk van het model krijg je 32GB of 64GB aan opslagruimte.

De smartphone biedt muziekliefhebbers 24-bit audio, maar ook dual-band WiFi, bluetooth 4.2 en brede ondersteuning voor 4G LTE.

De camera achter geeft je 16 megapixels en video opnemen kan op 2160p met een nette 30 frames per seconde. Voor krijg je een 8 megapixel selfiecamera die op 1080p filmt.

Asus ZenFone 3 Max

Wil je de ZenFone 3 Max aanschaffen, is het opletten geblazen. Er zijn twee uitvoeringen, net als de ZenFone 3. Echter… de chipsets wijken compleet af, net als een aantal andere specs. We halen ze even uit elkaar;

Asus ZenFone 3 Max Cheap

Hierin ligt een MediaTek MT6737 chipset in waarvan Asus de specs niet geeft. Hij krijgt 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Het display meet 5,2 inch en heeft een 720p HD resolutie. Je krijgt 13 megapixels achter en 5 megapixels voor.

Asus ZenFone 3 Max Duurder

Nu krijg je ineens een chipset van Qualcomm. De SnapDragon 505 met 8 kernen op 1.4GHz. Je krijgt 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte, maar ook een 5,5 inch IPS display met meteen een Full HD 1080p display erin. Je krijgt 16 megapixels achter en 8 megapixels voor. Je merkt, het verschil is heel anders dan tussen de twee ZenFone 3 modellen. Overigens zijn dit soort verschillen in één productnaam niet heel vreemd in Azië. De twee zien er naar verwachting hetzelfde uit.

Asus ZenFone Go

De ZenFone Go wordt het instapmodel van Asus. Deze draait op een Qualcomm Snapdragon 410 chipset met een 1GHz CPU. De chipset beschikt over 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Het toestel krijgt een 5 inch display mee op 720p HD resolutie. WiFi en Bluetooth zijn natuurlijk aanwezig. Je krijgt een 13 megapixel camera achter en 5 megapixels voor.

Beschikbaarheid

De Asus ZenFone 3 met 3GB/32GB gaat €349 kosten. Met 4GB/64GB €399. De ZenFone 3 Max Cheap gaat €199 kosten, de duurdere €249. De ZenFone Go gaat €149 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.