MWC: Archos 101 Saphir, de entertainment tablet die tegen een stootje kan

Archos 101 Saphir

Archos heeft gisteren haar 101 Saphir onthult. Een nieuwe Android tablet gericht op entertainment die toch tegen een stootje moet kunnen. De tablet richt zich dan ook vooral op hikers, bikers, werknemers in de buitendienst en kinderen op de achterbank die één tablet moeten delen…

De Archos 101 Saphir is een tablet met een 10,1 inch IPS HD display. De HD resolutie is wel beperkt tot 1280×800 pixels, maar dat is nog prima voor het weergeven van content op 720p. De behuizing van de tablet is geschikt om een val van 1 meter te overleven. De behuizing is ook IP54, dus enigszins beschermd tegen stof en beschermd tegen waterspatten van alle kanten. Motregen is dus niet heel problematisch.

Onder de motorkap van de 101 Saphir ligt een MediaTek 64-bit 1.3GHz quad-core processor. Deze krijgt 1GB aan werkgeheugen mee een 16GB aan interne opslagruimte. Aan de voorkant krijg je een selfie cam van 2 megapixel. Achter krijg je 5 megapixels om mee te werken. Er zitten twee speakers in voor stereo geluid en er wordt gebruikt van USB-C. De tablet draait op Android.

Beschikbaarheid

De Archos 101 Saphir wordt in juni verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archos 101 Saphir
Arjan Olsder

Arjan Olsder