Yo Vruchtbaarheidstest
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Yo is de actioncam voor jouw zaad

Vruchtbaarheid, altijd een leuk onderwerp. De één heeft met vijf minuten aanklooien al een dikke buik, de ander na vijf jaar noeste arbeid nog niets. Ben je dan als man nieuwsgierig hoe goed, of juist niet, jouw zaad presteert? Dan hoef je niet meer met het schaamrood op de kaken naar de huisarts. De Yo is jouw gadget (nee, geen wearable) die je alles vertelt.

De Yo verandert jouw smartphone in een microscoop. Door een beetje zaad op een stripje te kwakken, kun je met de Yo een aardige home video in elkaar zetten waarin je ziet hoeveel spermacellen er in jouw kwakje zitten en hoe actief deze zijn. En ja, je zou de video op Facebook kunnen delen, maar doe dat toch maar niet ;-).

De Yo bevat ook software om de video-opname te analyseren. De software kan net iets beter in kaart brengen hoeveel spermacellen bewegen en of ze voldoende bewegen. Op basis daarvan kan de Yo een goede inschatting maken van hoe vruchtbaar je daadwerkelijk bent. Het apparaat heeft goedkeuring van het Amerikaanse FDA en staat daar dus geregistreerd als betrouwbaar, medisch hulpmiddel.

Het feit dat deze test er is, is ook goed nieuws voor vrouwen die twijfelen over hun vruchtbaarheid. In ongeveer 40% van de gevallen ligt het probleem bij de man. In die gevallen kan de Yo een veel zwaardere test voor de vrouw besparen.

Beschikbaarheid

De Yo gaat in de VS nog geen $50 kosten met twee proefstrookjes. Gaat dit een alternatief worden voor een wedstrijdje verpissen tijdens het volgende mannenweekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.