Synology introduceert de RT2600ac router

Op de routermarkt is Synology vooralsnog een jonge speler. Dit neemt niet weg dat het merk best wel wat netwerk kennis heeft door de NAS systemen die het heeft ontwikkeld en dat het in staat is om een router op te leveren met een krachtige gebruikersinterface.

De RT2600ac is een router die zowel op thuisgebruik als zakelijk gebruik is gericht. Zo is het de eerste router van Synology met VPNplus. Een uitgebreide suite waarmee je VPN netwerken op kunt zetten. Met andere woorden, externe mensen kunnen via jouw router aan jouw netwerk gekoppeld worden en gaan op die manier ook het internet op. Daarnaast kun je dit gebruiken om vanuit het buitenland firewalls e.d. te omzeilen en sites te bezoeken waar je normaal niet bij komt. Of gebruik maken van diensten als NPO.nl. Voor VPNplus moet je wel een licentie afnemen bij Synology.

De Synology RT2600ac is uitgerust met een 1.7GHz dusl-core chipset. Draadloos biedt de router een dual-band netwerk aan met ondersteuning voor ac wave 2 en MU-MIMO. Helaas zit er nog geen tri-band op, wat onderhand toch echt standaard lijkt te zijn geworden.

Beschikbaarheid

Een adviesprijs is er nog niet, maar we weten wel dat de router in de tweede helft van het jaar in de schappen moet liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.