Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Netflix rolt Android-exclusieve functie uit

Netflix is gestart met de uitrol van een nieuwe functie die exclusief ontwikkeld is voor Android gebruikers. Het is een uitbereiding op de download functionaliteit die voor iOS gebruikers nooit beschikbaar zal komen.

Het is nu namelijk mogelijk om films en series te downloaden op externe opslagmedia zoals MicroSD kaarten. Bovendien wordt de verwisselbaarheid ondersteund. Je kunt dus een kaartje afvullen met films en series terwijl je op een andere kaart gewoon jouw belangrijke bestanden hebt staan. Door de DRM van Netflix zijn de bestanden toch beschermd tegen misbruik.

De reden dat dit nooit naar iOS zal komen heeft te maken met het beleid van Apple. Dit staat niet toe dat je vanuit het systeem met externe opslagmedia werkt. Hierdoor kan Netflix deze functionaliteit niet naar het platform brengen en zitten iOS gebruikers vast aan de hoeveelheid opslagruimte die standaard op het systeem aanwezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.