Microsoft werkt aan Windows Cloud als alternatief op Chrome OS

De populariteit van ChromeOS op goedkope hardware is al jaren een doorn in het oog. Met Windows RT hoopte Microsoft een volwaardig alternatief te kunnen bieden. De incompatibiliteit met vele Windows apps zorgde ervoor dat het besturingssysteem faalde. Windows Cloud moet dit goedmaken.

Met Windows Cloud lijkt Microsoft opnieuw een alternatief voor ChromeOS te willen introduceren. Het gaat opnieuw om een versimpelde versie waar je niet alle software op kunt draaien. Echter is de naam Cloud hierin een stuk duidelijker dan het anonieme RT.

Microsoft heeft de plannen nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens The Verge zijn in testversies van Windows 10 al verwijzingen naar het nieuwe besturingssysteem gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram