De populariteit van ChromeOS op goedkope hardware is al jaren een doorn in het oog. Met Windows RT hoopte Microsoft een volwaardig alternatief te kunnen bieden. De incompatibiliteit met vele Windows apps zorgde ervoor dat het besturingssysteem faalde. Windows Cloud moet dit goedmaken.

Met Windows Cloud lijkt Microsoft opnieuw een alternatief voor ChromeOS te willen introduceren. Het gaat opnieuw om een versimpelde versie waar je niet alle software op kunt draaien. Echter is de naam Cloud hierin een stuk duidelijker dan het anonieme RT.

Microsoft heeft de plannen nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens The Verge zijn in testversies van Windows 10 al verwijzingen naar het nieuwe besturingssysteem gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.