GadgetGear.nl

Microsoft werkt aan Windows Cloud als alternatief op Chrome OS

De populariteit van ChromeOS op goedkope hardware is al jaren een doorn in het oog. Met Windows RT hoopte Microsoft een volwaardig alternatief te kunnen bieden. De incompatibiliteit met vele Windows apps zorgde ervoor dat het besturingssysteem faalde. Windows Cloud moet dit goedmaken.

Met Windows Cloud lijkt Microsoft opnieuw een alternatief voor ChromeOS te willen introduceren. Het gaat opnieuw om een versimpelde versie waar je niet alle software op kunt draaien. Echter is de naam Cloud hierin een stuk duidelijker dan het anonieme RT.

Microsoft heeft de plannen nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens The Verge zijn in testversies van Windows 10 al verwijzingen naar het nieuwe besturingssysteem gevonden.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten