GadgetGear.nl

Huawei P10 en P10 Plus toch weer in de lente

Met de release van de Huawei Mate S, Mate 8 en Mate 9 zagen we Huawei afscheid nemen van jaarlijkse updates. De tijd tussen de releases leek steeds korter de worden. De P-series daarentegen werd altijd keurig rondom april gepresenteerd. En dit lijkt Huawei nu ook te verkorten.

Topman Yu Chengdong heeft tegen het Chinese Xinhua gezegd dat ook deze P10 series in de lente beschikbaar zal zijn. Dan zou het toestel naar alle waarschijnlijkheid al op het MWC gepresenteerd moeten worden zodat de pers tijd heeft om zich in het toestel te verdiepen. Daarmee lijkt de jaarlijkse cyclus dus korter. Opvallend is dat hij ook heeft laten weten Alexa te integreren. Dit in navolging van de Mate 9 die ook Alexa meekreeg. Dat wil zeggen, de uitvoering die Huawei in de VS in de markt zet. Er komen dus aparte versies van de Huawei P10 en Huawei P10 Plus voor de VS.

De smartphones zouden ook geschikt moeten zijn voor Google Daydream. Daarmee zou Huawei voor het eerst in de P series de resolutie van de toestellen omhoog gooien. Op basis van de nieuwe Kirin 965 chipset zou dit haalbaar zijn. Verder verwachten we weer ondersteuning voor Huawei Supercharge en natuurlijk een Leica camera. Wellicht alweer de derde generatie.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.