CES: Withings introduceert HealthKit camera op een lastig moment...

Withings, onderdeel van Nokia, heeft tijdens de CES een nieuwe versie van haar Home camera gepresenteerd; de Home Plus. Het moment is opvallend. Afgelopen week kwam in het nieuws dat Apple alle Withings producten uit haar schappen haalde omdat Nokia een rechtszaak tegen het bedrijf was gestart. En laat deze Withings Home Plus IP camera nou gemaakt zijn voor Apple HomeKit...

Doordat Apple's HomeKit een speciale chip in de hardware nodig heeft, was het voor Withings noodzakelijk een compleet nieuwe camera te ontwikkelen in plaats van simpelweg de software geschikt te maken voor HomeKit. Zo voorkomt Apple dat het inkomsten misloopt. Ook Philips moest er aan geloven en er een compleet nieuwe Hue hub voor ontwikkelen.

Maar terug naar de Home Plus. De integratie met HomeKit staat de camera toe direct naar een Apple TV apparaat te streamen. Dit maakt de Home Plus camera niet alleen handig als beveiligingsoptie, maar ook erg leuk als camera op de babykamer. Door HomeKit kan de camera ook direct met veel andere IoT hardware communiceren en aangestuurd worden door Siri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram