CES: Samsung presenteert haar Chromebook Plus en Pro

Samsung heeft zojuist twee nieuwe Chromebooks aangekondigd tijdens de CES. Opvallend is dat beide modellen zijn uitgerust met een 360-graden scharnier. Daarnaast krijgen beiden een Quad-HD display en een stylus.

Met het 360-graden scharnier is het mogelijk om de Chromebooks nu ook in tabletmodus te gebruiken. De stylus heeft voor het eerst ook een vaste plek in een Chromebook gekregen waardoor je ook op creatief vlak meer met de computer kunt doen.

Het display heeft een 3:2 verhouding. Het wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Ze hebben een resolutie van 2.400x1.600 pixels. De Chromebooks zijn ook de eerste modellen met een dubbele USB Type-C aansluiting erop. Ze moeten zelfs in 4K naar 4K schermen kunnen streamen.

De Chromebooks krijgen 4GB aan werkgeheugen mee en 32Gb aan interne opslagruimte. De accu's moeten zo'n 8 uur meegaan. De Chromebook Plus draait op een ARM processor van Qualcomm. De Pro versie op een Intel Core M3 processor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram