CES: Panasonic lanceert LUMIX GH5

Panasonic kondigt vandaag op de CES de LUMIX GH5 aan, de eerste DSLM-fotocamera ter wereld met een 4K 60p/50p1 en 4K 30p 4:2:2 10-bits video-opnamefunctie. Het allernieuwste topmodel in de lumix serie op basis van de Micro Four Thirds-systeemstandaard. De 20 Megapixel camera kan 4K filmen met 60fps! Ook is er in de nieuwste versie deze keer beeldstabilisatie ingebouwd dit in tegenstelling tot de GH4.

Design

De body van de LUMIX GH5 is samengesteld uit een magnesiumlegering en een volledig gegoten voor- en achterframe. De stevige constructie en de gesealde naden en knoppen maken de fotocamera niet alleen spatwater- en stofbestendig, maar ook bestand tegen vrieskou tot -10 graden Celsius De LUMIX GH5 is voorzien van een dubbele SD-kaartslot die, voor het eerst in een digitale LUMIX- fotocamera, compatibel is met snelle UHS-II-kaarten met grote capaciteit.Het nieuwe OLED-scherm heeft een resolutie van 3.680K dots. De sluiter tenslotte is duurzaam en kan ongeveer 200.000 keer worden ingedrukt.

Tech

Voor de LUMIX GH5 is de signaaluitleessnelheid met maximaal 1,7 keer versneld en de nieuwe Venus Engine verwerkt signalen tot 1,3 keer zo snel. Deze combinatie maakt het voor het eerst mogelijk om met een DSLM-fotocamera video’s op te nemen in 4K 60p/50p Ultra HD. Ook 4:2:2/10-bits video-opname is mogelijk. Gebruikers kunnen vrij kiezen tussen de indelingen MOV, MP4, AVCHD Progressive en AVCHD en verschillende framesnelheden, en zonder tijdslimiet zowel in FHD als in 4K video’s opnemen.De nieuwe Digital LIVE MOS-sensor vergroot het pixelaantal met 25% ten opzichte van de GH4, en maakt tegelijkertijd de low-pass filter overbodig.

Beschikbaarheid

Vanaf eind maart moet de GH5 in de winkels liggen voor de adviesprijs van 1.999,- euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.