Nvidia heeft vandaag de nieuwe Shield TV aangekondigd. Nvidia is daarmee één van de meest innovatieve spelers op de markt van de Android boxen. Niet alleen omdat Nvidia gebruik mag maken van Android TV, maar ook omdat het een aantal andere interessante opties toevoegt.

De nieuwe Shield TV kan streamen op 4K resolutie met ondersteuning voor 10-bit HDR graphics. Voor 4K streams kun je onder anderen gebruik maken van de Amazon, Netflix, VUDU, YouTube en Google Play Movies apps.

Het is de eerste box die ook de Google Assistent naar de woonkamer brengt. Daarmee komt stembesturing van de TV een stuk dichterbij. Om de stemherkenning te optimaliseren heeft Nvidia de Nvidia Spot microfoon ontwikkeld.

Nvidia heeft ook het Samsung SmartThings platform aan de Shield TV toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk smart devices in huis direct aan te sturen. Mits die met SmarThings overweg kunnen natuurlijk.

Beschikbaarheid

Nvidia lanceert de nieuwe Shield TV op 16 januari in de VS en Canada voor omgerekend €229,99. Dit is inclusief controller en afstandsbediening. Dat model krijgt 500GB interne opslagruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.