CES: Linksys introduceert de EA8300 Tri-Band Router

Linksys EA8300

Tri-band voor weinig, dat lijkt de gedachte achter de nieuwe EA8300 router van Linksys. De router heeft qua snelheid de AC2200 aanduiding meegekregen. Naast Tri-Band internet, levert de EA8300 ook ondersteuning voor MU-MIMO.

Net als de duurdere EA9300 krijg je op deze EA8300 vier gigabit LAN aansluitingen. Echter zit er nog maar één USB 3.0 aansluiting achterop. Draadloos levert de router een snelheid van 400Mb per seconde op 2.4GHz en twee keer 867Mb per seconde op de twee 5GHz netwerken die de router de lucht in gooit. Er is ondersteuning voor beamforming om de verbinding tussen de router en andere apparaten te verstevigen.

Het voordeel van Tri-Band is dat je met twee 5GHz netwerken, langzame en snellere apparaten kunt scheiden. Zo hebben mobiele apparaten in huis minder last van elkaar. Seamless roaming laat het toe dat mobiele apparaten zonder onderbreking tussen router en access points kunnen schakelen. In de router ligt een 716MHz quad-core processor met 256MB aan werkgeheugen en 256MB opslagruimte.

Beschikbaarheid

De Linksys EA8300 ligt dit voorjaar in de winkel voor €199,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.