CES: LG stopt Alexa in haar WebOS koelkast

Vorig jaar wist LG al op te vallen met een koelkast waarbij je door de deur heen kon kijken. Hiervoor gebruikte LG een display dat transparant kon worden. In het nieuwste model gaat LG een stuk verder om haar smarts de keuken in te brengen.

Ook het nieuwe model maakt het mogelijk om met twee tikken op het scherm, direct in de koelkast te kijken. Het besturingssysteem van het nieuwe scherm is op basis van WebOS. Voor de oldies onder ons, wat ooit begon als PalmOS en al enkele jaren in het bezit is van LG. WebOS is het belangrijkste besturingssysteem voor LG TV’s.

Op basis van WebOS heeft LG ook Amazon’s Alexa kunnen integreren. De spraakassistent helpt je hierdoor bij het boodschappen doen. Nouja, in de VS natuurlijk, want daarbuiten werkt Alexa vooralsnog niet. Nu de koelkast over een speaker beschikt is het ook mogelijk om via Alexa muziek op de koelkast af te spelen. En dan is het misschien leuk om ook de film Popstar: Never stop never stopping te kijken. Dat verhaal schuurt wel heel erg tegen deze stap van LG aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.